Ashampoo Uninstaller og Printer’s Apprentice

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år siden.
Oprettet af
mikkelsdag
Medlem

Fra CD 13/2010 har jeg installeret de to ovennævnte programmer: Ashampoo UnInstaller 2010 og Printer’s Apprentice. Begge programmer er opgraderet til sidste nye versioner.
Spørgsmål: Når jeg starter programmerne spørger computeren om “jeg vil tillade, at programmet laver ændringer på computeren!” Jeg finder dette lidt mærkeligt, da programmerne jo ER installeret og heller ikke forventes at gå på nettet. Normalt vises denne meddelelse kun hvis jeg vil installere nye programmer. Hvad kan der være galt – hvis der er noget galt? 🙂

 

Der er ikke noget galt, advarslen er en sikkerhedsfunktion i Windows, der træder i kraft her. Både Ashampoo Uninstaller og Printer’s Apprentice kan modificere systemfiler, derfor spørger Windows dig, om du finder det acceptabelt.

For Ashampoo Uninstallers vedkommende er det meget relevant, for programmet kan jo fjerne ethvert installeret program på computeren.

Printer’s Apprentice, der bare flytter rundt på skrifttyper, er et mere marginalt tilfælde – men da Windows opfatter skrifter som systemfiler, gælder princippet om at spørge om tilladelse også der.

Man kan regulere Windows’ generelle indstilling til at give disse advarsler, men desværre ikke tildele enkelte programmer en permanent tilladelse til at køre som Administrator. Selv hvis man ved det enkelte program angiver, at det skal køre som Administrator, vil man stadig blive spurgt, hver gang programmet starter.

Generelt vil jeg fraråde at sænke Windows’ sikkerhedsindstilling på dette punkt.

Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.