Båndet i Office

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
Hans Søvsø
Medlem

Hej Komputer.dk

  Jeg har flere gange prøvet de nye Office programmer, men jeg finder båndet med alle menuerne ubrugelgt, og er derfor gået tilbage til Office 2000, men den er noget bagud hvad angår stave og grammatik kontrol.

  Jeg kunne ønske mig et program, der kunne rette de nye office programmer så menu linien kom tilbage, så det bliver muligt at betjene programmerne logisk med tastaturet igen.  (Løsningen med et bån hvor de gamle menuer er sat ind er ikke brugbart, da den heller ikke kan betjenes 100 % med tastaturet)

Mvh.

Hans

Tao
Tao
Supporter

    Hej Hans,

    Da Office-programmer med 2007-lanceringen overgik til den nye grænseflade med båndet, er det ikke muligt at få programmerne med menulinjer, som man kender det fra tidligere versioner, tilbage.

    Microsoft har forsøgt, at skabe en mere brugervenlig tilgang til deres programmer, og dette er sket ved netop afskaffelsen af de gamle menuer. Men det nye system er også muligt at styre med tastaturet. Ved at trykke på alt-knappen på tastaturet, får alle funktioner et bogstav, som du således kan trykke på, for at komme videre.

    Da omlægningen af brugergrænsefladen er markant, kræver det en del tilvænning. Men det er værd at bruge tid på denne tilvænning, da Microsoft satser meget på denne tilgang – Windows Live-pakken har fået denne overhaling, og i Windows 7 er bl.a. Paint og WordPad også inkluderet i bånd-designet. I Windows 8, som bliver udgivet senere i år, vil eksempelvis også Stifinder være overgået til det nye design.

    Håber du kan bruge svaret til noget!


    Hans Søvsø
    Medlem

      Hej Tao.  Mange tak for svaret.  Hvis Microsoft har prøvet, at skabe en mere brugervenlig brugerflade, kan jeg kun sige, at det er totalt mislykket for dem, Båndet er i sin opbygning helt ubrugelig, da du skal lede både lodret og vandret for at finde de funktioner der skal bruges, og min oplevelse er, at tidsforbruget ved daglige opgaver ar langt højere end i programmer med menuer, hvor du kun skal i en retning ad gangen når du skal finde en funktion.

        Hvis Microsoft gør alvor af, at indføre båndet i stifinder, så er det slut med at bruge Windows! 

      Tao
      Tao
      Supporter

        Hej igen,

        Desværre er det sådan det bliver i Windows fremover. En del har haft glæde af den mere visuelle tilgang til funktionerne i Office – det kræver bare en del tilvænning. Håber du får et fint forhold til denne fremtidige tilgangsform.


        Hans Søvsø
        Medlem

          Hej Tao.

            Det er sjovt, at du nævner, at en del har haft glæde af den nye brugerflade i Office, Jeg har ikke mødt nogen hverken på universitetet hvor jeg studerer eller på arbejdspladser, som har fundet båndet som en forbedring, men de fleste har stiltiende fundet sig i de daglige irritationer det medfører, da de fleste har indset, at det ikke nytter at klage, sålænge stort set samtlige anmeldere sluger alt fra Microsoft råt og roser det ukritisk. 

          PS. dette er ikke ment som en personlig kritik, men kun en konstatering af, at hvergang Microsoft kommer med nye ting som de selv fremhæver som forbedringer, så er der stort set ingen anmeldere der får lov at være kritiske, og det mest kritiske man møder er beskeden om, at det kræver noget tilvænning,  ( Hvis det kræver så meget tilvænning, så er det måske fordi det ikke er det mest logiske). Når man så samtidig ikke kan finde hverken arbejds- eller studie kammerater der synes det er en forbedring, ja så undres man.

           

          Hej Hans

           

          Prøv med http://www.libreoffice.org/ – det virker fint 🙂

           

          Det lader desværre til at Microsofts storhedstid som software-innovatører er ved at være slut…  


          Hans Søvsø
          Medlem

            Jeg har også selv anvendt Open Office sideløbende med Microsoft Office, og det eneste jeg synes har haltet lidt i Open Office, har været deres stave/grammatikkontrol.

             

            Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.