Bluetooth forbindelse og mus

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

Programmets navn: Bluetooth PAN
Spørgsmål: Hvordan bør man behandle sin Bluetooth forbindelse?

Skal den være tændt, når computeren går i dvale eller, når man slukker sin computer?

Jeg har lidt problemer med min Macbook når jeg slukker Bluetooth forbindelsen til musen inden den sættes i dvale. Engang imellem “crasher” OSX.

Jeg har tænkt lidt over det.

Måske skal den forblive tændt når computeren sættes i dvale? F.eks i de tilfælde hvor forbindelsen benyttes til et tastatur vil den være nødvendigt. Så skal man jo kunne vække computeren ved at trykke på en tast.

Jeg har osse prøvet at slukke computeren med Bluetooth tændt. Da kom forbindelsen (til musen) igang igen når computeren blev tændt. I tilfælde med et tastatur skal man jo kunne indtaste sin kode under opstart, eller i nogle tilfælde tænde den fra tastaturet

Nogen bud?

PS. Historien om den protokol (frekvensspring) som benyttes i Bluetooth teknologien og GSM begynder med et patent, som den østrigskfødte skuespillerinde Hedy Lamarr udtog i 1942. Der er en artikel i denne uges Weekendavis – desværre bag en betalingsmur, men det indledende citat er berømt:

“Det er ikke svært for en pige at være yndig. Hun skal bare stå stille og se dum ud”.

https://www.weekendavisen.dk/2019-51/kultur/stjerne-og-hjerne

Man kan osse bare Google: Hedy Lamarr Bluetooth

– for at læse om patentet fra 1942.

https://da.wikipedia.org/wiki/Hedy_Lamarr

Rul ned til “Liv som opfinder”.

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Normalt skal du lade computeren gå i dvale uden at ændre Bluetooth forbindelsen. I standardopsætningen vil Bluetooth slukke automatisk, når computeren er i dvale, og tænde når computeren vågner op igen. Det er nemt og praktisk.

    Så er det teknisk muligt at lade computeren gå i en mindre effektiv dvaletilstand, hvor Bluetooth er aktiv mens selve computeren holder stille. Det gør det muligt at vække computeren fra Bluetooth mus, tastatur mv. Bagsiden af den mulighed er naturligvis, at computeren trækker noget på batteriet i den tilstand.

    I første omgang vil jeg foreslå at lade computerens egen strømstyring tage sig af det, når den går i hvile.

    Og tak for henvisningen til Hedwig Eva Maria Kiesler, hende havde jeg ikke hørt om. Modig kvinde! Jeg kunne finde på at lægge en blomst på hendes grav i Wien, næste gang jeg besøger byen.

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.