Diasshow

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
lisogjenscarl
Medlem

På min Fujitsu Siemens Amilo med Vista har jeg mine fotos liggende i foldere i særskilt drev. Når jeg har indholdet af en folder på skærmen som ikoner og trykker på diasshow, er billederne hidtil vist i kronologisk rækkefølge.

Nu er de begyndt at komme i tilfældig rækkefølge, og jeg kan ikke finde noget i menuerne, som ændrer denne uheldige praksis.

Hjælp!

 

Jens Carl

 

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Nu vil det jo være rart at vide om du bruger vista egen billedfremviser eller om det er et eksternt billeprogram, men jeg antager at det er det indbyggede du bruger (indtil andet er bevist:-))

    Når du har startet diasshowet skal du højreklikke på et billede (imens diasshowet kører) – her får du mulighed for at definere om filerne bl.a. skal blandes eller vises i rækkefølge ligesom du kan bestemme varigheden de forskellige billeder vises m.m.

    Lad mig foreslå en simpel ting:

    Åbn mappen i Windows Stifinder og skift visning til “Detaljer”. Klik nu på kolonnen “Dato”. Det ændrer sorteringen, og den sortering bevares i andre visninger.

    Med lidt held er det også denne visning, dit billedvisningsprogram bruger.

    Hej Jan og Henrik.

    Tak for jeres bud – som desværre ikke har hjulpet mig.

    Mine fotos ligger på drev D, og når jeg dobbeltklikker på det, får jeg alle kuverterne frem. Dobbeltklik på en kuvert giver mig indholdet i nummerorden, som naturligvis er lig med kronologisk orden. Klik på første billede i oversigten tænder “Diasshow” i øverste linie, og når jeg klikker på det, starter showet. Tidligere i kronologisk orden, nu i tilfældig uorden, men måske i samme uorden hver gang.

    Jeg har prøvet jeres løsninger, men som sagt uden det ønskede resultat. Når showet er i gang, sker der ikke noget, når jeg højreklikker på det aktuelle foto. Og i stifinderløsningen kan jeg ikke få nogen dato frem.

    Jeg vil naturligvis gerne nå frem til, at det virker, som det oprindelig gjorde, selv om jeg også vil prøve med “Studio Line Photo. Men at gøre det med 198 mapper på tilsammen 18 GB vil være noget af en entreprise.

    Så jeg håber stadig på, at nogen har den geniale idé.

     

    Mange hilsener

    Jens Carl

     

    Hej igen.

    Jeg rødmer helt ned under flippen.

    Efter at have sendt mailen, prøvede jeg igen et diasshow. Herunder så jeg på kommandofeltet i billedet et hidtil upåagtet tandhjul med et rullegardin. I dette gardin var der et “Bland” med et flueben.

    Hvordan det er kommet der, aner jeg ikke; men min fornemmelse af, at det ikke skulle være der, sog til. Da det var slettet, vistes diasshows, som de skulle.

    Jeg beklager, at jeg har pudset jer på en type 40 fejl, undskyld.

     

    Flove hilsener

    Jens Carl

     

     

    jan larsen
    jan larsen
    Supporter

      Hej Jens carl

      Skidt da vær med at det var en ‘fejl 40’ – det vigtigste er jo at du har fået løst dit problem, også selv om du selv fandt frem til løsningen – og lidt rødme i kinderne klæder jo altid 🙂 🙂

      Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.