DOS-programmer

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
EBC
Medlem

Jeg har et program til at tjekke min tipskupon: Spil & Vind 5.1 som pludselig ikke virker mere. Det gælder ved nærmere eftersyn alle mine gamle DOS-programmer. Jeg bruger Vista. Når jeg prøver at åbne får jeg en besked med overskriften: 16 bit Windows Subsystem, senere står der bl.a.: virtual device driver format in the registry is invalid. Hvorfor er det pludselig ændret? Kan jeg få det tilbage til det oprindelige? Hvordan undgår jeg at det kommer tilbage?

Mvh

EBC

Det kan have et par forskellige årsager:

1) Har du mere end et antivirus-program installeret? Det skal man ikke have.

2) Det kan være en fejl i registreringsdatabasen. Microsoft her beskriver (noget teknisk), hvordan man retter op på det:
http://support.microsoft.com/kb/254914  

3) Du kan bruge Systemgendannelse til at ophæve det, der har udløst fejlen.


EBC
Medlem

    Hej Henrik

    Tak for dit svar, men når jeg følger opskriften fra Microsoft, når jeg til …CurrentControlSetControl og herunder er der ikke noget der hedder VirtualDeviceDriversVDD. Hvad gør jeg så?

    Jeg har AVG installeret, og ellers ikke andet virusprogram, men det var måske omkring den tid, hvor jeg opdaterede til version 2012, at det gik galt.

    mvh

    Hej, og undskyld ventetiden.

    Først vil jeg foreslå at du kører et Windows systemfil check. Det skal gøres fra en kommandolinje med Administrator rettigheder:

    sfc /scannow 

    AVG er et interessant bud på årsagen. Vi har tidligere været meget glade for deres gratis antivirus, men på det seneste har vi oplevet flere forskellige typer problemer i deres programmer. Jeg ville ikke være voldsomt overrasket, hvis det viste sig at AVG generer DOS-programmer.

    Så et forslag er at skifte til Microsoft Security Essentials:

    1) Afinstallér AVG (det kan kræve genstart)
    2) Installér Microsoft Security Essentials fra vores CD.
    3) Kør et Windows system fil check som nævnt ovenfor: sfc /scannow 

    En tredje mulighed, der kræver mere opsætningsarbejde, er at bruge DoxBox:

    http://www.dosbox.com/wiki/Basic_Setup_and_Installation_of_DosBox

    Men når det først er sat op, har DOS-programmerne det bedre end nogensinde før.

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.