DriverMax

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
Hans E.
Medlem

Jeg har indlæst ovenn. program fra cd 4/12. Det ser noget anderledes ud end beskrevet i bladet, man skal hente en opdatering inden man kommer i gang.

Jeg har hentet en driver til NVIDAGFOECE (se vedhæftede). Filen kan ikke installeres

p.g.a. virusindhold. Da jeg tvivlede meget om det kunne være rigtigt, har jeg forsøgt en gang til med samme resultat. Måske er virussen (Win 32/Sality) uden betydning, men alligevel dette spørgsmål: Er DriverMax et farligt program ?

Venlig hilsen

Hans E Olsen

Se, det var et rigtig interessant spørgsmål 🙂

“Sality” er en hel gruppe af virus, der er blevet udviklet siden 2003, og som kan rigtig mange beskidte tricks, herunder at tilføje computere til fjernstyrede kriminelle netværk og hente yderligere programmer, der installeres på computeren. Symantec har en beskrivelse af det her:

http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2006-011714-3948-99

Altså stads af værste skuffe – ikke en falsk alarm, som vi hyppigt ser.

Sality har blandet sig ind i et kontrolprogram, der er en del af Nvidia-driveren, på en måde som er helt typisk for dette virus.

Så er spørgsmålet, hvordan det er kommet ind i DriverMax. De får driverne fra de forskellige udbydere, ikke via tilfældigt download. Det er ikke til at afgøre 100 procent, om viruset har været med fra Nvidia, eller om det er kommet til hos DriverMax, men jeg vil nok tro, at det er DriverMax, der har dummet sig.

Endelig til spørgsmålet om DriverMax er farligt. I betragtning af programmets formål, som er at rode med computerens drivere på lavt niveau, vil jeg sige:

Ikke urimeligt

Der er ikke noget, der tyder på ond vilje fra DriverMax’ side, og selvom Sality er noget stads, vil jeg rubricere dette problem som “Almindelig risiko”. Det er netop for at beskytte computeren mod den slags uheld, vi anbefaler at have et antivirusprogram installeret under alle omstændigheder. Download via DriverMax er en usædvanlig måde at hente programmer (drivere), men et godt antivirusprogram sikrer computeren, også når folkene bag DriverMax dummer sig.

I øvrigt bruger jeg selv DriverMax uden at have haft antydning af problemer.


Hans E.
Medlem

    Tak for det hurtige svar, som jeg nu har læst på jeres hjemmeside..

    Til orientering sender jeg det sælsomme svar som jeg modtog via e-mail. på den af

    jer anviste adresse.

    Mon det skulle være virussen der er på spil her ?

    Jeg håber selv, at den blev bremset, da mit AVG-virusprogam forhindrede installaionen og efterfølgende slettede filen ( Virussen kunne ikke fjernes)

    Venlig hilsen

    Hans E Olsen

    Selv tak.

    Problemet her har jeg selv været ude for – det skyldes vores nylige flytning til avanceret cloud-teknologi, der er i stand til at fejle helt uden virus…

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.