Excel som datakilde

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henning Rasmussen Henning Rasmussen 12 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
leifg
Medlem

Når jeg vil anvende excel som datakilde i forbindelse med brevfletning, bliver jeg præsenteret for systemfejlen 14001. Se vedlagte screenshots. Hvordan klares den?

Henning Rasmussen
Henning Rasmussen
Komputer for alle

    Du skal tilsyneladende sætte markering i at Word skal konvertere Excel-filen, når den importeres. Du kan se hvordan her:

    http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010-word/error-14001-in-microsoft-office/7fc2b692-854e-e011-8dfc-68b599b31bf5?tab=MoreHelp


    leifg
    Medlem

      Tak for dit svar. Men det afføder nyt spørgsmål: Checkboksen “confirm file format conversion on open” synes jeg ikke jeg kan finde i min danske udgave af excel – se screenshot. Jeg har en fornemmelse af, at det har noget med Vista at gøre. Jeg mindes ikke at have været ude for samme problem på maskiner med Windows 7. Hvis jeg kopierer de data, jeg skal bruge til et Word-dokument fungerer det fint som datakilde. Men man burde jo kunne bruge excel direkte.

      Henning Rasmussen
      Henning Rasmussen
      Komputer for alle

        Jeg kan se på denne side, at der er kommet flere svar på tråden:

        http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010-word/error-14001-in-microsoft-office/7fc2b692-854e-e011-8dfc-68b599b31bf5?msgId=602848ff-eb4e-e011-8dfc-68b599b31bf5

         

        Dette skulle være løsningen:

        What you should do is when the file dialogue opens tick the Show All box and select the MS Excel worksheets via DDE – This worked for me.

        Kunne du undersøge, om du får en dialogboks, som minder om dette?


        leifg
        Medlem

          Jeg synes ikke, jeg kan finde den omtalte “Show all box”. Det eneste jeg kan finde om DDE er dette: Ignorer andre programmer, der bruger DDE (dynamic data exchange). Dette løser ikke problemet – så den har jeg fjernet fluebenet fra igen. Tak for din ihærdige indsats for at hjælpe. Det kunne være rart at finde løsningen.   vh Leif

          Lad mig kigge lidt på den her. Fejlmeldingen handler om problemer med ODBC (Open DataBase Connectivity), så jeg vil tro, at ODBC-driveren er defekt.

          Geninstallation af Office-pakken er den simple måde at forsøge at løse problemet.

          Herunder kommer en mere direkte og mere teknisk metode. Start ODBC kontrolpanelet herfra:

          c:windowssysWOW64odbcad32.exe

          Programmet vil give en liste over installerede ODBC-drivere. På min computer er listen tom – se første skærmskud. Du vil formodentlig have Excel-driveren installeret allerede. I så fald vil jeg foreslå at fjerne den først, derefter installere den igen.

          Klik på Tilføj for at lægge en driver ind og vælg Microsoft Excel Driver i listen – se andet skærmskud.

          Nu skal du indtaste et par detaljer jfr. tredje skærmskud. Klik på OK, når du er færdig.

          Herefter optræder ODBC-driveren i listen, som du ser i fjerde skærmskud. Klik på OK, og prøv om overførslen virker nu. Da jeg ikke selv har problemet, kan jeg ikke efterprøve det direkte – men løser dette ikke problemet, arbejder jeg gerne dybere med det.

          For referencens skyld lægger jeg lige dette link ind. Jeg har fortalt essensen ovenfor:

          http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2007-excel/no-odbc-drivers-available-for-excel-or-access-in/001c234b-dfd5-4378-a325-c4f1482fb6fd

           


          leifg
          Medlem

            Tak for en ihærdig indsats for at hjælpe mig. Desværre uden løsning af problemet. jeg fik ikke lov til at slette den eksisterende excel driver (der blev henvist til 14001-fejlen). Jeg prøvede at tilføje den nye, og blev spurgt om jeg ville erstatte den allerede eksisterende. Hertil svarede jeg ja. Men problemet blev ikke løst. Jeg kunne naturligvis geninstallere hele office-pakken. Men den ene licens jeg har, tror jeg, at jeg vil gemme til en ny PC’er med win7, som jeg tænker på at anskaffe i nær fremtid. Jeg har kigget lidt på det link du sendte mig, og prøvet lidt forskelligt – også uden held. Hvis du finder nye veje, hører jeg gerne fra dig. Men du behøver ikke, at prioritere det højt, da jeg har et system, der fungerer på alle områder, bortset fra dette ene.

            Venligst Leif 

            Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.