Exel/Adobe Reader

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
nessej
Medlem

Hej. Jeg er løbet ind i et problem med hyberlink fra Exel regneark til PDF filer. Jeg har et regneark, oprettet i Office 2007 i Windovs 7. Derfra har jeg flere hyberlink til bilag der ligger i et andet bibliotek som pdf filer. Det fungerer fint. Jeg har nu kopieret regneark og bilagsbiblioteket til en ældre bærbar PC med Vista. Når jeg der forsøger at nå bilagene fra regnearket, får jeg først et skilt op der spørger om jeg vil åbne filen, da den kan være farlig. Når jeg så alligevel går videre, får jeg at vide at filen ikke kan åbnes da der ikke er tilknyttet et program. Går jeg direkte ind i bilagsbiblioteket og dobbeltklikker på filen, åbner den fint med Adobe Reader, så der er jo tilknyttet et program. Hvad ***** er problemet? Er der nogen der har en løsning ?

Nessej

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Problemet ligger højst sandsynligt i at de link du har oprettet i excel-arket henviser til biblioteket på din anden pc og det skaber en ‘uforståelse’ i excel og selv om du har flyttet begge biblioteker til en lignende (eller præcis som det jo selvfølgelig skal være) placering på den ældre pc er der en ubalance i måden linket fungerer på.

    Du er nødt til at slette eller korrigere disse link i excel-arket og oprette nye med henvisning til den nye placering af pdf-filerne for at få det til at virke som før.


    nessej
    Medlem

      Tak for svaret men det løste desværre ikke problemet. Jeg har prøvet at slette link, lukke regnearket og starte det igen, oprette nyt hyberlink, men med samme resultet. Kan det være at problemet opstår fordi regnearket er oprettet i W7, 64 bit og nu skal bruges i Vista 32 bit. Office programmet er det samme, nemlig home an students 2007. ???

      Nessej.

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Det har intet at sige om regnearket er oprettet på en 64- eller 32-bit windows ej heller om windows er xp, vista eller win7 – det er alene programmet (her office 2007) der er afgørende for regnearkets udformning.

        Jeg kan forestille mig at der måske er en konflikt i forhold til Adobe Reader på vista-maskinen selv om tilsyneladende fungerer på nogle områder.

        Prøv at fjerne Adobe Reader og geninstalere den – det kan være at der så bliver oprettet de rigtige filassociationer så det kommer til at fungere igen.

        Det er umiddelbart mit bedste bud… (efter min første indskydelse)


        nessej
        Medlem

          Så kom vi et stykke af vejen. Jeg geninstallerede Adobe Reader og det løste problemet, forsåvidt angår åbningen af filerne med et hyberlink, men der er stadigvæk et lille problem tilbage, idet der, når jeg benytter hyberlinket, kommer et skilt op der siger at filen kan være farlig men når jeg klikker ok på det, så åbner filen fint. Jeg  mener at huske at man kan udgå dette skilt, men kan ikke huske hvordan. Det er da ikke et stort problem men dog en kilde til irritation.

          MVH Nessej

          Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.