Fejl efter gendan fra sikkerhedskopiering

Løst
Dette emne indeholder 9 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af Henning Rasmussen Henning Rasmussen 11 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
kimgh523649
Abonnent

Problem efter harddiskudskiftning og gendannelse af filer fra extern harddisk: Når jeg går ind på mine billedfiler i Nikon, får jeg at vide om mine mov. filer, at de ikke kan åbnes, pgra. unsupported filetype. Det er selvfølgelig mærkværdigt, eftersom de let kunne åbnes før gendannelsen, og fordi mit Nikon camera har dannet disse filer. Når jeg er i Adobe Premiere elements og prøver at åbne dem, får jeg at vide, at jeg ikke har tilladelser nok til at åbne filer – selvom jeg er logget ind som administrator (jeg er eneste bruger, og andre har ikke rettigheder). Kan der gæres noget, eller er de låst inde og nøglen blevet væk? Mine almindelige jpeg filer fungerer fint. 

Henning Rasmussen
Henning Rasmussen
Komputer for alle

    Hej Kim,

     

    Mov-filer er filmoptagelser, der bedst vises med Apples Quicktime Player:

    http://www.apple.com/quicktime/download/


    Anonym

      Hej Kim

      Du kan også konveter dem om til et andet fil system  eks. avi,mp4, wmv.m.fl.

      jeg bruge dette link som er gratis men der findes flere  

      http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/

      Mvh

      Klaus

      Løste dette svar dit problem


      kimgh523649
      Abonnent

        Jeg har unstalleret Quicktime, det løste desværre ikke problemet. Jeg kan ikke konvertere filerne til .avi, da jeg ikke kan åbne dem.


        kimgh523649
        Abonnent

          Der sker det, at når jeg højreklikker og vælger åben med Quicktime Player får jeg meddelelsen : Fejl -36: der opstod en I/O fejl (og her nummeret på filen). Til den kan jeg kun vælge OK.

          Henning Rasmussen
          Henning Rasmussen
          Komputer for alle

            Hej Kim,

            Har du installeret de programmer fra Nikon, som fulgte med dit kamera? Det tyder på at du mangler en codec, som formentlig findes på installations-cd’en til kameraet.


            kimgh523649
            Abonnent

              Hej Henning

              Jeg foratår dit ræsonnement, og har geninstalleret Nikon programmet. Mærkværdigvis bliver den ved med at sige, at filtypen – mov – som den jo selv har skabt – er unsupported. Kan man finde på andet at gøre? Det ville være ærgerligt, hvis alle mine filklip nu er låst og ikke til at bruge. 

              MOV-filer har tendens til at give problemer. Det er Apples eget format, som de ændrer og udvider efter behov. Jeg har selv et videokamera, der fremstiller MOV-filer, og min strategi er simpel:

              Få dem konverteret til et andet format hurtigst muligt!

              Nogle konverteringsprogrammerne har tendens til at gå i baglås over visse udgaver af MOV-formatet, men min erfaring er, at dette klarer sagen:

              http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free

              Det er endda gratis.

              I alle tilfælde er filerne ikke ‘låst’. Det handler blot om at finde et program, der kan læse den konkrete variant, vi har med at gøre, så skal tingene nok bringes til at fungere.


              kimgh523649
              Abonnent

                Hej Henrik

                Jeg har overført mine .mov filer til mp4 format. De ser ud til at virke, men billedet ser ud til at være lidt lille. Hvad er det bedste format at gemme dem i hvis man vil bruge Adope Premiere til at redigere dem i bagefter, Virker Adope Premiere kun med .mov filer? Jeg har haft meget vrøvl med Adope Premiere, dels med at programmet frøs, dels med at jeg ikke kunne åbne en fil jeg var ved at redigere.

                 

                Hov, jeg syntes jeg havde svaret på dette før?

                Hvis filmen er ’skrumpet’ undervejs, er konverteringsprogrammet sat til at formindske billedstørrelsen – det skal du rette i indstillingerne der. Det har ikke noget med filformat som sådan at gøre.

                Premiere kan bruge stort set alle moderne filmformater. Specielt for AVI-filer er det vigtigt at have et godt udvalg af codecs i computeren, f.eks. denne pakke:

                http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm

                Videoredigering kræver meget ram – rigtig meget. Jeg vil anbefale mindst 8 gigabytes, hvis du arbejder med HD video. Desuden kan det give problemer at bruge eksterne harddiske, f.eks. tilsluttet med USB, pga. den langsomme overførsel. 

                Når du arbejder mere med video, vil du sikkert erfare, at synkronisering af lyd er et tilbagevendende problem. Jeg anbefaler at holde lyden i original udgave, typisk 48 KHz, og undgå konvertering til CD’ens 44,1 KHz.

                Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.