Flytte program til ny PC

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
strand31
Medlem

Jeg har i dag Microsoft Office 2003 installeret på min PC. Programmet var allerede installeret da jeg købte PC’en. Jeg købte så senere produkt nøglen. Nu vil jeg gerne købe en ny PC, men hvordan får jeg Office pakken overført til den nye PC uden at købe en helt ny pakke? Jeg har desværre ikke produktnøglen længere. På min nuværende kører jeg Vista og på den nye vil det selvfølgelig være Windows 7. De øvrige programmer på min nuværende PC skal ikke overføres, så jeg ikke bare montere hard-disken i den nye PC. 

Det er ikke nogen helt nem opgave…

At flytte harddisken over ville ikke løse problemet, da programmerne på den ikke vil være korrekt installeret i den nye Windows. Programmerne – herunder Office 2003 – skal installeres fra bunden.

Registreringsnøglen er et forholdsvis lille problem. Den kan findes med dette lille program:

http://majorgeeks.com/Keyfinder_Thing_Lite_d5253.html

Det er værre, at du ikke har installations-CD til Office-pakken, for dem vil du få brug for til installation på den nye computer.

Endnu værre er det dog, at du ikke har lov, for den oprindelige licens er bundet til den gamle computer og kan ikke flyttes. Selv med licensnøgle og installationsmedier vil Office undersøge computeren og konstatere, at den ikke længere kører på den computer, den er givet i licens til.

Det er ikke en realistisk mulighed at flytte installationen.

I stedet kan du enten købe Office i 2010-udgaven (den er dyr, hvis du ikke er lærer eller studerende):

http://emea.microsoftstore.com/europe/da-DK/Microsoft/Office/Office-2010-pakker

Eller bruge den gratis kontorpakke OpenOffice.org:

http://da.openoffice.org

I sidste tilfælde skal du være opmærksom på at gemme i et format (fx .DOC) som andre kan læse. Offentlige institutioner kan heldigvis modtage filer direkte i OpenOffice’s eget format.


strand31
Medlem

    Øv det var ærgerligt, men så må jeg altså investere i en ny Office pakke eller måske overveje OpenOffice. Tak for svar.

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.