Forskel mellem Office prof. og student license

Løst
Dette emne indeholder 10 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
Erik Berg Rasmussen
Medlem

I office 2010 proffessionel word kan man ænde standard for skriftstype, -do størrelse, etc, således at man bibeholder denne standard permanent. I den tilsvarende studene/home license kan man ligeledes ændre, og sætte ændringerne til at være standard, men efter lukning og genåbning af word er standarden tilbage til til det oprindelige, dvs standarden ved installation af office pakken. I student/home udgaven oplyses det i hjælpefunktionen at man kan lave en permanent ændring, ligesom man kna ændre standarden (se vedhæftede billede). Er der officielt forskel på proffessionel og student/home udgaven af word? I så fald, hvorfor gøres der så ikke opmærksom på dette i for eks. hjælpefunktionen? 

MVH

Erik Berg Rasmussen

Det er en grundlæggende funktion, der skal virke i begge udgaver.

Derfor vil jeg tro, at der ligger et teknisk problem, der forhindrer skabelonen (Normal.dotm) i at blive opdateret og beholde ændringerne. Det kan skyldes at filen er skrivebeskyttet, beskadiget, eller findes i flere eksemplarer rundt om på computeren, så ændringerne gemmes i den forkerte fil.

Den nemmeste løsning er at slette filen / filerne, for så vil Word gendanne den med standardindstillinger i dens korrekte placering. 

Da den kan findes flere steder, bør du bruge Windows’ søgefunktion til at finde dem alle:

1) Sørg først for at Word er lukket – ikke bare minimeret.

2) Søg efter Normal.dotm og slet alle forekomster af filen.

3) Søg derefter efter Normal.dot og slet også dem.

4) Start Word og se, om ikke dine ændringer huskes nu.

Søgning efter normal.dot giver result som vist i vedhæftede fil. Det samme gælder for normal.dotm. De viste dokumenter er alle emails. i tidligere versioner af word var normal.dot enkelt at finde, men den eksisterer tilsyneladende ikke i word 2010 student/home. Min teori er, at word genererer ny normal.dot fil ved åbning, men den gemmer ikke normal.dot ved lukning af word.

Det er således, at jeg har konstaterer denne fejl ved alle word 2010 Student versioner, jeg er i berøring med. Jeg er IT koordinator i Ældre Sagen og kommer herved i forbindelse med et antal word 2010 Studen/home licenser, som alle tilsyneladende har sammer problem. Min primære grund til at bore i problemet er, at en af min “kunder” i Ældre Sagen Østerbro har konfronteret mig med problemet og i skrappe vendinger stillet “krav” om at jeg løser problemet for hende. Jeg kan se at problemet er det samme med min egen word 2010 studen/home. Her har jeg løst problemet på anden vis, med brug af et standard dokument med den ønskede skriftstype og -størrelse. I vores kursuslokale i Ældfre Sagen Østerbro, har vi 6 undervisnings pc, med Office 2007 proffessionel. Her bliver normal.dot gemt fint.

 

MVH

Erik Berg Rasmussen

 

Desværre er der ikke kommet et brugbart svar på min spørgsmål om forskellen mellem Office 2010pro og office 2010 student license. Hvis man skal spørge Microsoft direkte koster det jo mindst 500 kroner.

 

Erik Berg Rasmussen

 

Først vil jeg beklage, at jeg ikke har fulgt op på denne væsentlige sag, min fejl.

Søgningen med de unyttige resultater kommer af, at Windows også søger inde i dokumenter. Det kan være nyttigt, men er det åbenlyst ikke her.

Skabelonen Normal.dotm er placeret i en mappe som denne:

C:BrugerebrugernavnAppDataRoamingMicrosoftTemplates

Muligvis på et andet drev, men mappen er der. Sørg for at Word er lukket, slet Normal.dotm, og start så Word igen. Når du lukker Word, genskabes Normal.dotm, og så skulle tingene fungere. Det gør de for mig.

Jeg vedlægger et skærmskud, der illustrerer hvordan Word gemmer indstillinger for formattering i Normal.dotm.

En mulig årsag til problemet ville være, at brugerne er “Sat under administration” i et domæne, men vi taler vel private, enkeltstående PC’er her?

1. Omhandlede udgave af Office 2010 – student licens.
Det er rigtigt at der i stiens c:brugerebrugernavnAppDataRoaminMicrosoftSkabekoner findes en skabelon Normal.dotm på 21 KB med betegnelsen ‘Microsoft Word skabelon med aktiverede makroer’. Men denne skabelon bliver ikke gemt med ændrede skriftstype, -størrelse m.m. Når man genstarter Word er skabelonen tilbage til ‘fabriksstandarden’.

2. Microsoft Offfice 2007 – proffesional, som vi benytter i Ældre Sagen på Østerbro.
Her virker det udmærket med at ændre Normal.Dot og få lov atbeholde ændringerne.

Så stadig er det problemet med Student licencerne.

 

Med Venlig hilsen

Erik Berg Rasmussen

 

 

Hvad sker der, hvis skabelonen omdøbes?

jeg har renamet notmal.dotm til xnormat.dot men der danne ikke ny normal.dotm efter lukning af word.efter genstart er skriftstype etc, tilbage til microsoft standard.

 

MVH

Erik Berg Rasmussen

Udmærket omdøbning, Word vil bestemt ikke lede efter filen xnormat.dot 🙂

Mon mappen, der rummer Normal.dotm, er skrivebeskyttet?

Windows 2010 home licence generer ikke ny normal.dotm. Det er sikret at mappe og filer ikke er skrivebeskyttet for administrator bruger. Altså gemmes ny opsætning ikke. Hvis det ikke var fordi, vi i Ældre Sagen Østerbro oplever fejlen på op til flere PC med denne version, havde jeg “kastet håndklædet i ringen” og opgivet. Har Du selv prøvet problemet på en Home license eller har Du kun testet på Proffelsionel hvor det virker fint.

Du rejser jeg til Frankrig og er tilbage 24. maj. Håber Du har et svar til mig til den tid.

MC

Erik Berg Rasmussen

 

 

Ja, jeg har præcist testet med Home Edition, og der virker det som jeg forventede og beskrev. Derfor søger jeg efter mere obskure årsager til problemet. Jeg vil tænke mig om endnu en gang, men det er virkelig besynderligt.

Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.