Gem dine CD’er på computeren

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
sessan2
Abonnent

Ref. KFA 15-2012, side 70-77 “Gem dine CD’er på computeren”:
Jeg ved ikke, om jeg har forstået indlægget rigtigt!? Hvis man har f.eks. 100 musik CD’ere, man vil  gemme på PC’en, kan man så starte med at kopiere samtlige 100 CD’ere først, i “Lav Image fil”, som beskrevet på side 72?

Skal hver enkelt CD, man vil gemme på PC’en, gennemgå hele proceduren på side 72?

Man skal så efterfølgende montere sit image på et virtuelt drev (side 73) for at kunne afspille CD’erne. Er det korrekt opfattet?

Når så alle CD’erne er kopieret ind på PC’en, og man åbner “oversigten med imagefiler”, vises der så kun 6 filer ud af de 100 CD’ere, man har kopieret ind på PC’en?

Kan man kun montere 6, eller kan man montere alle 100 (eller flere) CD’ere ind i “Mount på enhed” på én gang, i ét og samme virtuelle drev?
Eller skal det forstås således, at der KUN kan ligge 6 CD’ere pr. virtuelle drev?
Hvis det sidste er tilfældet, så skal man jo oprette mange virtuelle drev (side 74)!?

 

Lad mig starte med at ‘kortslutte’ hele rækken af spørgsmål:

Når det drejer sig om musik-CD’er, er det mere praktisk at kopiere dem nummer for nummer til MP3, AC3, FLAC eller lignende. Hver CD kan placeres i sin egen mappe, hvor mediespilleren kan finde dem, og du kan uden problemer have flere hundrede CD’er i computeren. Desuden sparer du en del plads i forhold til at kopiere dem som Image-filer. CDex er et godt program til formålet:

http://cdexos.sourceforge.net/?q=download

Men lad mig også svare på de konkrete spørgsmål:

1) Ja, det vil fungere at kopiere hver musik-CD til en image-fil. De vil typisk fylde 500-700 MB stykket.

2) Hver CD skal gennem proceduren på side 72.

3) Rigtigt, image-filerne skal monteres som beskrevet på side 73.

4) Nej, oversigten vil vise alle de image-filer, du har liggende. 

5-6-7) Der kan kun monteres én CD i hvert virtuelle drev, og da der maksimalt kan være 6 virtuelle drev, kan op til 6 CD’er ad gangen være tilgængelige. Da hvert virtuelt drev skal have et bogstav, kan der ikke være mere end 20 (teoretisk), men det gratis Alcohol 52 % er begrænset til 6 drev.

Alt iberegnet vil jeg anbefale at kopiere musik-CD’er med CDex i stedet, og så bruge afspilningslister til at holde styr på kopierne af dine CD’er.


sessan2
Abonnent

    Hej Henrik Ræder!
    Jeg er meget taknemmelig for dit gode og forståelige svar – mange tak!

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.