Hvordan fjerner jeg et program totalt?

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 10 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
lhoexbroe
Abonnent

Ved hjælp af kontrolpanelet i Windows 7 har jeg fjernet CorelDraw Graphics Suite 12, da Paint Tool i PhotoPaint pludselig ikke virkede længere. Jeg har derefter genindstalleret programmet med den originale installations CD. Desværre optræder fejlen stadigvæk og listen med tidligere redigerede filer (billeder) er heller ikke slettet. Det virker som om der stadig ligger noget gammelt CorelDraw. Hvordan kan jeg rydde helt op inden jeg genindstallerer?

Med venlig hilsen

Leif Høxbroe

jan larsen
jan larsen
Supporter

    som udgangspunkt skal du vælge at benytte et desideret afinstalleringprogram i stedet fro det, i win 7, indbyggede – f.eks. RevoUninstaller:

    http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

    Programmet er på dansk og du kan sagtens nøjes med gratisversionen – Revo fjerner alle filer og registreringsindføringer (som regel da..) hvis du vælger funktionen ‘avanceret’ under ‘metoder’.

    Hvis du vil sikre dig yderligere bør du køre en registreringsdatabaseoprydning med f.eks. Ccleaner (findes på K-cd’erne) efter programmet er afinstalleret og genstarte pc’en umiddelbart efter.

    Så burde der være ryddet helt op…


    lhoexbroe
    Abonnent

      Tak for svar, som desværre ikke har hjulpet mig. Under afinstalleringen dukker en boks op, hvor man skal sætte et flueben, hvis man også vil have slettet alle user files. Men hvis jeg sætter flueben her, skriver programmet, at det sletter alle user files og at det vil vare “several minutes”. Desværre står den stadig og kører efter en time eller to indtil jeg afbryder den. Der optræder i den situation også et ikon, der betyder Dell DataSafe Local Backup. Min teori er derfor, at dette program laver back-up af de slettede filer ligeså hurtigt som revouninstaller sletter dem. Jeg har prøvet at flytte mappen Dell, som indeholder Dell DataSafe Local Backup til Skydrive, men så får jeg at vide, at jeg ikke kan flytte mappen, da nogle af filerne er i brug, selvom det kun er stifinderen, jeg har åben. Jeg tør ikke bare slette Dell DataSafe Local Backup, da jeg ikke ved, hvad det ellers gør godt for. For info: Jeg har ikke noget Dell hotline abonnement eller andre garantier fra Dells side. Tror I jeg bare kan slette Dell DataSafe Local Backup vha. Revouninstaller?

      Med venlig hilsen

      Leif Høxbroe

      jan larsen
      jan larsen
      Supporter

        Nu skal man jo vare sig med at fjerne ‘andres’ programmer, men i dit tilfælde ville jeg uden tøven fjerne Dell Datasafe……

        Det er sandsynligvis en af den type programmer som de fleste pc-fabrikanter installerer på nye pc’er og i langt de fleste tilfælde er det ligegyldigt fyld der mest af alt bare sløver og forvirrer brugen af pc’en – jeg plejer selv, som det første, når jeg køber ny pc , at fjerne alt den slags preinstalleret maskinespecifikt programmel og så installere ‘mine egne’ foretrukne programmer og noget kan jo også tyde på at loige entop dette program laver rod i butikken.

        Muligvis kan du få besvær med at slette programmet, men i så fald kan du stoppe programmet via joblisten før du prøver at fjerne det – tryk på ctrl+shift+esc og gå til fanen ‘processer’ og find så frem til noget der ligner dit besværlige program – marker linien og vælg så ‘afslut process’ og prøv så Revo igen.


        lhoexbroe
        Abonnent

          Endnu engang tak for svar, som desværre heller ikke afhjalp mit problem. Det er lykkedes mig at fjerne Dell DataSafe Back-up, men jeg kan stadigvæk ikke afinstallere CorelDraw12. Såfremt jeg sætter flueben i “Remove user files” står programmet og kører i uendelighed med det øverste billede (se vedhæftede fil). Bagved ligger det nederste billede “Removing user files”. Jeg kan kun stoppe processen ved at trykke ctrl+alt+del og stoppe CorelDraw i joblisten. Så forsvinder det øverste billede (“Uninstalling”), men det nederste billede bliver stående indtil jeg genstarter computeren. Hvis jeg ikke sætter flueben, kører programmet færdigt, men når jeg så geninstallerer CorelDraw12, optræder den oprindelige fejl stadigvæk (paint brush tool virker ikke). Jeg kan tilføje, at jeg manuelt har slettet alle filer/billeder, der har noget med CorelDraw at gøre, dvs. filer med endelserne CPT og CDR. Har I andre idéer?

          Med venlig hilsen
          Leif Høxbroe


          lhoexbroe
          Abonnent

            Har I helt glemt mig? Jeg har problemer med at afinstallere CorelDraw12. Afinstalleringen går i stå, når den skal fjerne brugerfiler. Se ovenfor. Jeg har ladet den stå i 2½ time, uden at den kommer videre. Hvis I ikke har flere forslag, så lad mig det vide.

            Med venlig hilsen

            Leif Høxbroe

            jan larsen
            jan larsen
            Supporter

              Nej leif – du er nu ikke helt glemt, men det har jo været sommerferietid og derfor kan der godt gå lidt længere tid ind i mellem…

              Jeg kan ikke rigtigt se om du har brugt RevoUninstaller som jeg tdiligere har foreslået – ej heller om du har fået ryddet op i regdatabasen efterfølgende, men hvis det er tilfældet må vi prøve at gå lidt mere drastisk og uautoriseret til værks.

              Jeg vil først lige understrege at jeg ikke selv har haft CorelDraw installeret så jeg ved ikke hvor den gemmer ’sine ting’ og derfor bliver det næste taget sådan lidt ‘allround’.

              Der kan ligge nogle skjulte mapper med efterladte filer som kan give afinstalproblemer, så prøv en tur med stifinder hvor skjulte mapper og filer vises og søg så efter mapper der kan have moget med CD at gøre og slet disse – du får vist skjulte filer ved at (i stifinder) at trykke på ‘alt’ tasten for at åbne funktioner-båndet, aktivere ‘funktioner’ –> ‘mappeindstillinger’ –> fanebladet ‘vis’ –> sæt flueben ud for ‘vis skjulte filer, mapper og drev’.

              Det er muligt windows vil brokke sig og advare mod at fjerne filer og mapper, men det kan du bare ignorere.

              Hvis du har fundet og slettet mapper/filer kan du manuelt fjerne alle indførelser til CD i regdatabasen, men her skal du holde tungen lige i munden og IKKE gøre noget du ikke er sikker på og jeg bliver nødt til at advare og være forsigtig med hvad du gør – det er nu sjældent der sker uoprettelig skade og for det meste vil en evt. fejl rette sig selv ved næste genstart.

              Fremgangsmåden er:

              Start programmet Regedit via startknappens søgefelt – marker nu rodbiblioteket (øverst) og tast ‘ctrl+b’ og skriv ‘coreldraw’ i søgefeltet og slet det først fremkomne – der kan godt være mange indførelser og de skal slettes alle sammen – du kommer videre med søgningen ved at trykke på ‘F3’ hver gang du skal videre.

              Når alt er slettet bør du igen køre en regdatabase-rengøring med f.eks. Ccleaner og til sidst genstarte pc’en…


              lhoexbroe
              Abonnent

                Tusind tak! Nu har jeg fået slettet CorelDraw12 komplet, genstartet computeren og genindstalleret CorelDraw12. Og fejlen i programmet er væk! Mange tak for professionel hjælp.

                Med venlig hilsen

                Leif Høxbroe

                Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.