Klassisk på MP3

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Jeg har købt en MP3 afspiller for især at høre klassisk. Disse to ting går ikke umiddelbarg godt sammen. Vil jeg fx høre en symfoni i 4 satser, afspiller MP3’en den i alfabitisk rækkefølge og ikke kronologisk.

Derudover optræder titler ofte på en underlig måde – i et tilfælde på kinasisk! og jeg kan ikke lave det om.

Er der nogle der har erfaringer herom – også brug af mediaplayer?

Mvh. Jann1

Uden at jeg har den konkrete model ved hånden vil jeg foreslå to tricks:

1) Navngiv filerne 01_Allegro.mp3, 02_Andante.mp3, 03_Presto.mp3 etc. Så vil de blive afspillet i den rigtige rækkefølge.

2) Titlerne tages som regel fra de såkaldte ‘metadata’, informationer indlejret i MP3-filerne. Hvis der er fejl i dem – eller blot ‘usædvanlige’ tegn som æ, ø, å, á, é og lignende, kan billige MP3-spillere lave rod i teksten. Det kan løses med en MP3 editor, fx denne gratis MP3Tag:

http://www.mp3tag.de/en

Du har forhåbentlig kopieret den gode musik i mere end 128 kbit/s 🙂


jann1
Abonnent

    Mange tak

    Nu er jeg blevet meget klogere. Min mest problematiske cd: Schubert overtures (med kinesiske titler) har jeg nu navngivet numre manuelt og med numre. På min MP3, som er en Sony, kan man både gå ind under “albums” og under “folders”. I sidstnævnte tilfælde er alt nu fint og i rigtig rækkefølge. Under “albums” er det hele stadig kinesisk.

    Komputer for Alle kunne godt lave en artikel med Microsoft Media Player og evt. Media Go (noget Sony software?). Det er ikke nemt at forstå for almindelige computerbrugere.

    Har du prøvet med MP3Tag og kigget nærmere på informationen inde i filerne? De ‘kinesiske’ tegn kan stamme fra problemer der.

    Jeg har faktisk allerede foreslået redaktionen at skrive om emnet.


    jann1
    Abonnent

      Tak for svaret

      MP3Tag løste alle mine problemer!

      Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.