Komplet backup af harddisk

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  HansBarth 12 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
snoopy51
Medlem

Hej, jeg vil lave en komplet backup af min harddisk på min bærbar PC( kører med Windows 7- 64 bit)og står så nu og er i tvivl om jeg skal vælge programmet “Macrium Reflect Free” der var med blad nr. 8 her i 2011?

eller jeg stadigvæk skal holde mig til Paragon Drive Backup 8,51 fra blad 1 i 2008? men måske kan den slet ikke bruges med windows 7?

hvis min harddisk er på 640 GB, men der kun er brugt ca. 120 GB, kan jeg så godt nøjes med at bruge en harddisk på 500 GB til at gemme backuppen på ? eller skal den harddisk være ligeså stor som den man vil have kopi af?

hilsen snoopy51

 


HansBarth
Abonnent

    Hej Snoopy. Du har jo desværre ikke fået svar.

    Jeg har også anskaffet en ny Notebook 64 bit med Window 7 som jeg gerne vil tage en back up af.

    Så jeg brugte så Paragon, som jeg har brugt med succes før.

    Men den ville slet ikke vise mine drev. Så installerede jeg Macrium, men her skete det samme.

    Nu har jeg stillet et spørgsmål om det, så hvis jeg får svar kan du måske have glæde af det.

    Hilsen Hans

    Hej. 

    Snoopy51: Ja, du kan godt tage et image af dine kun 120 GB, og lægge på en 500 GB harddisk

    HB: Har du prøvet at gå ind i Kontrolpanel->Administration->Computeradministration – Gå ned under Lager->Diskhåndtering, og klik ovre i højreside på flere handlinger, derefter søg efter diske igen. Når den har scannet efter flere diske, kan du muligvis starte dit backup-program igen og få det til at virke


    HansBarth
    Abonnent

      Hej Bertram. Det virkede desværre ikke. Hilsen Hans

      Jeg vil ikke forvente, at det gamle Paragon-program fungerer ordentligt i den nye computer. Selv bruger jeg Macrium Reflect med fornøjelse. Det vil også nøjes med at sikkerhedskopiere den brugte plads, ikke hver eneste byte på harddisken.

      Problemet med kopiering af den nye bærbare kan skyldes, at den er formatteret med ‘dynamiske diske’, en ny og mere avanceret måde at styre diskens partitioner. Det er ikke overraskende at gratis programmer har problemer med det. Jeg vil foreslå at prøve en tredje titel, der også er gratis:

      http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm

      En anden måde at løse problemet er at sikkerhedskopiere filer og mapper fremfor hele partitioner. Så slipper backup-programmet for at læse partitioner direkte.


      HansBarth
      Abonnent

        Hej Henrik.

        Jeg vil prøve programmet i dit link.

        Jeg har jo ikke problemer med at sikkerhedskopiere filer og mapper. Det behøver jeg ikke noget specielt program til. Det jeg ønsker er jo, at sikkerhedskopiere hele “systemet” på c-drevet.

         

        Hilsen Hans

        Du bør egentlig også prøve Macrium Reflect. Det er jeg som sagt glad for, og det kopierer netop hele systemet på én gang.


        HansBarth
        Abonnent

          Tak. Det vil jeg prøve. 🙂

          Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.