Layout-program

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
Frits Knudsen
Medlem

Jeg fik for nogen tid siden til opgave som frivilligt arbejde at oversætte en norsk tekst til dansk, og det var nok meningen, at layoutet skulle laves i Word, da Wordfilen som var udgangspunktet var formateret på mange indviklede måder.

Det kan nu ikke lade sig gøre, da Word laver om på de første sider, mens man arbejder på de sidste, og den fil, jeg modtog, var da også rodet godt og grundigt rundt nogle steder.

Mit spørgsmål er nu: Hvilket freeware-program kan bruges i stedet. Da det muligvis er en éngangsforestilling, er det lidt for vildt at købe et dyrt program!

Layout og Word er en interessant udfordring. Det kan lade sig gøre, men kræver en sund forståelse af typografier, sektioner og andre værktøjer. Jeg layouter selv bøger i OpenOffice/LibreOffice, og når man først forstår metoderne, er det forbløffende effektivt – jeg får layoutet omkring 10 sider i timen på den måde, med fodnoter og det hele.

Men til din egentlige forespørgsel, et gratis layoutprogram. Der findes ét, der virkelig duer til noget, nemlig Scribus. Det kan hentes her:

http://www.scribus.net/canvas/Scribus

Som ved andre seriøse layoutprogrammer skal du dog være forberedt på at lære en del begreber og værktøjer, før det virkelig flyder.

Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.