LibreOffice eller OpenOffice

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 11 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
ullapovlbirch444394
Registreret bruger

Hvad er forskellen? Har prøvet begge, de er OK og bruger samme filformat. Jeg har fået det indtryk at OpenOffice er ved at “dø”. Er der nogen der ved noget om hvad man skal foretrække?

Tao
Tao
Supporter

    Hej Birch,

    Jeg bruger ikke ingen af kontorprogrammerne, men har nu læst adskillige diskussioner om emnet. Og ud af dem kan man trække, at på nuværende tidspunkt er der ikke så stor forskel på programpakkerne, da LibreOffice er udstikkere af OpenOffice, da de ikke kunne blive enige om hvilken vej programmerne skulle udvikle sig i fremtiden, med moderfirmaet.

    Siden er OpenOffice blevet solgt videre til en ny organisation, der giver dem stor økonomisk opbakning, så OpenOffice er bestemt ikke ved at dø, men det må være op til den enkelte hvilken programpakke man vil satse på. Tror først man vil komme til rigtigt at kunne se forskel på programmerne, når man i fremtiden vil kunne se forskellen i kraft af forskellige designmæssige og produktivitetsmæssige valg, der bliver truffet.

    Da jeg selv er bruger af (og engang bidragsyder til) programmerne, vil jeg tilføje:

    LibreOffice opstod fordi OpenOffice blev forsøgt ‘opkøbt’ af Oracle, hvilket udviklerne ikke brød sig om. Derfor tog de koden og fortsatte under et anden navn, hvilket i Open Source verdenen er både nemt og lovligt.

    I øjeblikket ser jeg en del nyudvikling i LibreOffice, hvilket glæder mig,og det er den kontorpakke, jeg bruger i det daglige. Der er  ingen ‘hårde’ grunde til at foretrække den ene for den anden, især fordi dokumentformaterne er ens.

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.