links i WORD-filer

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
ingerogvagn
Medlem

Når jeg vil brænde en Word-fil med links til andre filer, opdateres links ikke automatisk til det nye sted.

Hvor ændrer jeg indstillingerne dertil?

Et godt spørgsmål. Jeg har fundet en løsning, men den er ret teknisk:

Problemet er, at Word som udgangspunkt husker det drevbogstav, filerne ligger i (fx E:MineDokumenterMinFil.doc). Bruger du CD’en i en computer, hvor CD-drevet ikke er E:, følger balladen.

Løsningen er at få Word til at vise felterne (tast Alt-F9 for at det sker), og derefter ændre linket manuelt. Et felt i Word kan f.eks. se sådan ud:

{INCLUDEPICTURE “C:\My Documents\My Pictures\Image.png “}

Det skal ændres, så det følger denne form:

{INCLUDEPICTURE “{FILENAME p}\..\Image.png”}

Kort fortalt udtrækker Word først mappenavnet på din fil, \..\ ignorerer filnavnet, som du derefter tilføjer manuelt. Kryptisk, men brugbart. Man kan også henvise til filer placeret i undermapper:

{INCLUDEPICTURE “{FILENAME p}\..\My Pictures\Image.png”}

Her er en artikel med flere eksempler om emnet (samt desværre nogle småfejl undervejs):

http://windowssecrets.com/forums/showthread.php/102080-Relative-Paths-in-Word-Fields-(All)


ingerogvagn
Medlem

    Tak for dit svar, men det er nok for kompliceret for mig. Her kommer hvad jeg gjorde: et sted i ‘indstillinger’ (rent trial-and-error) fik jeg indstillingerne ændret, så det til sidst virkede. Derefter ændrede jeg de tilsvarende indstillinger i de andre filer tilsvarende (12 ialt). Så nu virker det hver gang med CTRL-C og CTRL-V (jeg kontrollerer nu alligevel til sidst for en sikkerheds skyld).

    En medarbejder ved Microsoft har redegjort for relative og absolutte links og mente, at eneste løsning var at lægge samtlige filer i samme dokument. Det ville i mit tilfælde betyde at filen ville bestå af et dokument med de ca. 250 sider + omkring 300 sider ekstra + 150 sider skulle ændres fra HTML-kode. – så den mulighed har jeg af gode grunde ikke afprøvet.

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.