Ny harddisk

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 12 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Kurt.K
Medlem

Mit nye spørgsmål ligner meget et, som jeg har haft kørende, et stykke tid, men ved at stille det i “Nyt spørgsmål”, håber jeg på at få nogle svar, såvel fra nogle som jeg har hørt fra, og andre som jeg ikke har.

Mit første spørgsmål som er døbt “HD cloning”, har jeg på ingen måde opgivet, men er lige nu ved at køre træt i, at en løsning udebliver.

Mit nye spørgsmål har jeg kaldt “Ny harddisk”, og går på, om nogen har prøvet at bruge programmet “MiniTool Partition Wizard”, beskrevet i “Komputer for alle” 2011/17 i forbindelse med en udskiftning af en harddisk, og med hvilket resultat?

For mig ser det umiddelbart ud til, at være mere enkelt at bruge, en “Macrium Reflect”, som er det program der har voldt mig kvaler.

Er en almindelig kopiering af C-drevet til en ekstern harddisk tilstrækkelig til at sikre indholdet mod at blive beskadiget, hvis noget skulle gå galt under processen, eller skal det absolut være en cloning af harddisken?

Disk 2 er i mit tilfælde helt ny, så det er kun mit C-drev, som jeg vil være helt sikker på at kunne gendanne, hvis jeg skulle gå hen og klokke i det.

M.v.h.

Kurt.K

tips
tips
Registreret bruger

                    Jamen er det ikke det nemmeste og stikke den nye harddisk i computeren og lave en spritny installation med Windows, normalt er det forholdsvis let og lægge Windows skiven i DVD-drevet og så få alle programmerne installeret.

     

     

    Henning Rasmussen
    Henning Rasmussen
    Komputer for alle

      Hej Kurt,

      Grunden til at man bruger kloningssoftware er at man ikke kan kopiere de låste systemfiler i Windows, mens styresystemet kører – det kræver særlig software. Med en kloning kan du genskabe hele c-drevet med Windows, hvis din harddisk går i stykker. Dermed slipper du for at geninstallere Windows og finde drivere frem til alt dit udstyr. Generer en geninstallation dig ikke, kan du sagtens bare kopiere dine dokumenter, billeder osv. i Stifinder eller med et backupprogram.


      Kurt.K
      Medlem

        Til Tips

        Jo det har du ganske sikkert helt ret i, der er bare den hage ved det, at jeg har købt pc’en med Windows Vista installeret, og jeg har ikke en skive som jeg kan starte den nye HD med. Men ellers tak for svaret

        M.v.h.

        Kurt.K

        tips
        tips
        Registreret bruger

                       Når at man køber en computer med alle programmer installeret, ja plejer der så ikke og hverer den mulighed at man selv skal brænde 2 – 3 eller 4 skiver ( DVD ) med hele program pakken som er installeret på computeren. 

           

                       Og så kan man jo bruge DVD skiverne til en ny installation.

           

          Det er da helt bestemt muligt at du stadigvæk kan sætte computeren til og lave DVD skiverne, som den så ud fra ny af.

          Måske at du har en brugsanvisning et eller andet sted som anviser hvordan at du skal lave de nødvendige DVD skiver.

           

          Og så har du da stadigvæk den originale harddisk med indhold som en reserver disk.

           

          Mulighed nr. 2 er jo den at du monterer den nye harddisk i computeren, således at den har 2 harddiske monteret, og så koppierer du hele systemet over på den nye harddisk.

           

          Når at du så har lavet kopien over i den nye harddisk, ja så skal den gamle jo tages ud af computeren, og så har du jo den gamle harddisk som sikkerhedskopi.

           

          På de CD-rom som følger med computer for alle er der en video som på en rigtig god måde forklarer hvordan at du monterer en ny harddisk og lave en kopi af alt indhold.

          Du kan også finde denne video her på hjemmesiden, hvor at de tydelig vise hvordan at du monterer den nye harddisk i computeren og flytter alt indhold over i den nye harddisk.

           

          Også den mulighed at du finder en brugsanvisning på din bundkort, på hjemmesiden hos den fabrik som har lavet din bundkort.

           

          Feks.  er brugsanvisningen på 150 A4 sider skrevet typisk på engelsk, men så også en rigtig god forklaring på alle muligheder ved bundkortet

                        ( eller 250 A4 sider ) ( også alt om bios i din model )

           

           


          Kurt.K
          Medlem

            Hej Henning

            Tak for dit svar, men jeg valgte at bruge mulighed nr. 2 fra “Tips” indlæg, og installeringen var succesfuld, så nu er den nye HD i fuld sving

            M.v.h.

            Kurt.K


            Kurt.K
            Medlem

              Hej igen Tips

              Jeg valgte at bruge mulighed nr. 2, og med stor succes, så nu er den nye HD i fuld sving.

              M.v.h.

              Kurt.K

              Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.