Nyt styresystem i stedet for Windows 10

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

Programmets navn:
Spørgsmål:

Jeg har en fin lille computer – Packard Bell ENME69BMP – med Windows 10. Det kan den næsten ikke trække og kører derfor MEGET langsomt. Nok ikke så mærkeligt: Den har en Intel Celeron CPU N2805, 1,46 GHZ, og 2 GB RAM.

Jeg gætter på, at den ikke kan speedes op, men kan jeg lægge et andet styresystem på, som ikke er så krævende? Hvis ja, hvilket styresystem er så relevant? Og hvordan lægger jeg det på maskinen og sletter Windows 10?

tips
tips
Registreret bruger

    Din computer er jo helt bestemt for lille til Windows 10, ja i de fleste tilfælde vil man jo anbefale feks. 8 GB ram og en betydelig bedrer CPU, men du har flerer muligheder omkring at installerer styresystemet linux, ja der er jo både ubunto og linux mint som er gratis, der findes også andrer linux som er meget kostbar, men det er jo ikke nødvendig når at du har 2 gode kvaliteter at vælge imellem. Jeg vil jo så foretrække linux mint som det bedste system, du kan installerer systemet på flerer forskellige måder, således at du både har Windows 10 og Linux mint installeret på samme tid og at når du starter computeren lige skal vælge hvilken system der skal starte, og at du også kan installerer Linux mint i en go stor USB stik men det kan du læse alt omkring på hjemmesiden hos Linux Mint, men i dit tilfælde hvor at Windows 10 omtrent ikke kan fungerer i en computer, vil jeg anbefale at du piller harddisken ud af computeren og at du tilslutter harddisken til en anden computer med et USB stik, og dermed sørger for at harddisken er total slettet og div partitioner også bliver slettet med Easeus partition master, således at harddisken er lige så tom som ny, derefter genmonterer du harddisken i din computer. Du skal så også bruge en Windows computer til og hente Linux Mint, og derefter skal du bruge ImgBurn til og brænde Linux Mint på en DVD, du skal brænde med ImgBurn fordi at programmet kan brænde Linux på den helt rigtige måde således at en computer kan starte op fra en DVD med Linux i DVD drevet og derfra installerer Linux Mint i computeren, du kan naturligvis installerer Linux på Dansk, det skal du bare lige indstille på det rigtige tidspunkt. Der findes også den metode at du kan have Linux mint i en USB stik og derfra installerer systemet på din harddisk i computeren, men det må du læse nærmerer om på hjemmesiden hos Linux, det samme gør sig gældende omkring hvis at du ønsker Ubunto. Men det er jo helt bestemt en krævende opgave at installerer Linux i en computer, men hvis at du har mod på det ja så barer gå i gang med det hurtigst mulig, den computer du har er jo på det nærmeste defekt med Windows 10  Men klik på link og læs nærmer og grundig hos Linux mint

     

    https://linuxmint.com/

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Tips2 har helt ret i, at Linux er det gode alternativ på computere med begrænset ram og CPU-kraft. Linux Mint er udmærket, jeg vil også foreslå Lubuntu, der er en letvægt udgave af Ubuntu:

      https://lubuntu.net/

      I alle tilfælde bør du hente 32-bit udgaven, da den bruger mindre ram end 64-bit versionerne.

      tips
      tips
      Registreret bruger

        Jeg mener lige at det også er en god ide at fortælle lidt omkring Red Hat linux ja det er et styresystem som man normal skal betale for, men jeg bringer det jo kun på banen for at du kan klikke ind på deres hjemmeside og læse omkring Red Hat linux og se hvad at de skriver og at du jo også lige kan se hvad at det koster og at du jo lige kan lærer noget nyt omkring linux. Men klik på link og se lidt på Red Hat

         

        https://www.redhat.com/en/technologies/linux-platforms/enterprise-linux


        signesfar
        Abonnent

          Tak for gode råd fra Tips2, men der må være en enklere måde end at tage harddisken ud af computeren.

          Jeg har nu Lubuntu liggende på en USB-nøgle, men kan ikke komme videre. Hvad gør jeg?

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Der er bestemt ingen grund til at tage harddisken ud af computeren.

            I stedet skal du starte fra USB-nøglen, hvilket vil starte et program, der lader dig installere Linux på computeren. For at gøre det skal du aktivere valg af startmedie, enten i BIOS eller via en genvejstast (den er F12 på min pc).

            Jeg har ikke mulighed for at give en guide til installation af Lubuntu, men kan sikkert besvare konkrete spørgsmål fra installationen.

            Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.