Organisering af fotos

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 11 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
hean
Registreret bruger

Jeg tager fotos med to cameraer. Jeg samler resultaterne i een mappe. Dette betyder at jeg ikke får en kronologisk rækkefølge.

Hvordan kan jeg i en såkaldt blandet mappe arrangere  disse fotos i en ønsket rækkefølge?  – uden at gå ind i og ende med et diasshow?

 

jan larsen
jan larsen
Supporter

    Nu mangler  jeg jo lige oplysning om hvilket billedfremviserprogram du bruger ligesom dit styresystem ville være rart at få oplyst.

    Det er også vigtigt om du ønsker at omdøbe dine billeder så de kommer til at ligge kronologisk efterfølgende.

    Når alt det er sagt så vil Picasa 3 fra Google klare denne  opgave.

    Hvis du ikke allerede har den kan den hentes her:

    http://picasa.google.com/intl/da/

    Når du åbner den enkelte mappe med alle dine fotos kan du nemt flytte rundt på de enkelte billeder ved simpel træk og slip og Picasa husker denne opstilling også næste gang du åbner Picasa.

    Hvis du derimod skal åbne disse billeder i et andet program vil du umiddelbart være stillet tilbage til den oprindelige opstilling og i dette tilfælde må du omdøbe alle filerne til en fortløbende nummerrækkefølge, hvilket også er let nok i picasa.

    Når du har åbnet den pågældende mappe i picasa og omrokeret billederne i den rækkefølge de skal stå skal du markere alle filer – peg på et tilfældigt og tryk på ‘ctrl+a’ – nu er alle filer markeret og du trykker så på ‘F2’ tasten og vælger et passende navn i det nu opståede vindue. Samtlige filer bliver nu omdøbt i rækkefølge med det valgte filnavn først og de efterfølgende filer i stigende nummerrækkefølge og derved består din valgte rækkefølge i alle øvrige programmer du måtte ønske at åbne dine fotos i.

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.