Program til opsætning af annoncefiler

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
OleDahl
Registreret bruger

Jeg har lovet, at lave layout til et lille foreningsblad. Tekstsiderne laves i Word, og gemmes som PDF filer med Adobe Akrobat X Standard, efter krav fra trykker.

Jeg mangler et lille program, gerne gratis – der kan håndtere de annoncefiler, der kommer fra annoncørerne, og som skal bruges til annoncesiderne i bladet. Jeg har haft Acrobat Pro på prøve, men foreningsbladet kan ikke bære prisen. De annoncefiler, jeg har arbejdet med til dato er: PDF, ESP og TIFF.

Hvilke muligheder har jeg?

Den nemmeste måde at gemme Word-dokumenter i PDF-format er CutePDF Writer, som du finder under Tilbehør på vores CD. Den er jeg selv flittig bruger af, og PDF-filerne bliver af en kvalitet, der kan bruges til kommercielt tryk.

TIFF-filer kan indsættes direkte i Word, de skulle ikke være et problem.

EPS-filerne er en indpakket PostScript fil, hvilket er praktisk for den avancerede grafiker – ikke for det lille foreningsblad. Jeg foreslår at prøve dette lille program, der kan konvertere filen til et billede, der så kan indsættes:

http://epsviewer.org/

PDF-filerne kan klares med en smart funktion i Adobe Reader X, “Tag et snapshot”. Det kopierer et markeret område til Windows’ Udklipsholder, hvorfra det kan indsættes i din tekst – jeg vedlægger et eksempel. Her er det vigtigt at være opmærksom på, om opløsningen er høj nok til tryk.

Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.