Savner ‘Senest åbnede’ i startmenuen

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
tomfrede
Abonnent

Jeg havde tidligere, meget fint, et link til seneste åbnede filer for samtlige Office 2010 programmer, som jeg har fikseret i Startmenuen. Nu er disse links forsvundet for nogen af programmerne, og jeg kan ikke finde noget sted, hvor denne service genstartes. Kan nogen hjælpe mig? (se vedlagte)

Tom Frederiksen

Det skyldes formodentlig at der er opstået fejl i listerne. 

Find frem til denne placering i Stifinder (bemærk: Det er en skjult mappe):

%AppData%MicrosoftWindowsRecentAutomaticDestinations

Der vil ligge en snes filer eller to, det er listerne til hvert program. Problemet er nu at finde dem, der hører til PowerPoint og Excel, så du kan slette dem, men ikke de andre. Tre forskellige forslag:

– Gå efter de største først, slet alle filer på mere end 500 kilobytes.

– Gennemse filerne i Notesblok og find de to, der nævner filnavne med efternavnene .PPTX og .XSLX. Det er disse to filer, der skal slettes.

– Den tredje mulighed er den simple: Slet alle listerne! Dermed forsvinder alle lister for alle programmer – konsekvensen er naturligvis, at det tager tid at genopbygge dem for hvert enkelt program. Til gengæld er det nemt og effektivt.


tomfrede
Abonnent

    Jeg finder altså ingen maper som hedder ‘Recent’ eller ‘AutomaticDestinations’ i AppData.  Jeg har 4 hovedmapper i AppData som vist i vedlagte.  Jeg kan finde en mappe, der hedder ‘Seneste’, men der er ingen ‘AutomaticDestinations’.

    Jeg har søgt gennem alle 4 mapper uden resultat??

     

    Ka’ du mere? 🙂 /Tom

    Ja, jeg har et par tricks mere i tasken (det har vi altid):

    Det nemmeste er at kopiere stien direkte ind i Windows’ Stifinder:

    %AppData%MicrosoftWindowsRecentAutomaticDestinations

    Det vil sende Stifinder direkte ned i  mappen, som vist i vedlagte skærmskud.

    Man kan også navigere igennem mappehierakiet, men det kræver dels at man slår visning af skjulte mapper til, og dels at man holder rede på at mapperne har to navne, et engelsk (originalt) og et oversat til dansk. Bruger du den citerede sti, springer du helt over de problemer.


    tomfrede
    Abonnent

      Dit link fører til: C:UsersTOMAppDataRoamingMicrosoftWindowsRecentAutomaticDestinations

      ..altså med ‘Roaming’ inkluderet. Hvordan dit link virker, ved jeg ikke, når alle top-mapper i AppData indeholder en ‘Microsoft’ undermappe??

      Men. Jeg har været i den angivne mappe og slettede alt. Derefter dannes ’seneste’ i Startmenuen for alle officeprogrammer (inkl. PP som savnedes før) – undtagen Excel.  Der sker intet, selv om programmet selv i fanen ‘Filer’ pæn noterer senest åbnede filer. 

      ..så, hvad nu ??  

      vh./Tom

      Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.