Tre Excel udfordringer

Ikke løst
Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  mirob9 12 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
mirob9
Abonnent

Jeg skal op til en række eksamener, hvor jeg benytter Excel 2010, men støder på nogle udfordringer når jeg bruger programmet.

 

1. Jeg har brug for at sænke enkelte og flere tegn, og jeg kunne godt tænke mig, at knapperne “sænke skrift” og “hæve skrift” bliver vist på båndet “skrifttype” under fanen “startside”, så de er nemme lige at klikke på. Hvordan aktiverer jeg dem?

 

2. Når jeg laver et ark som skal afleveres til eksamen, plejer jeg at ændre arket til liggende, og samtidig vælger jeg “sidelayout” under “vis”. Det resulterer som regel i, at jeg markerer flere celler på en gang, selvom jeg blot klikker på en celle. Ofte markerer jeg automatisk 4 celler eller mere på en gang. Det er ret irriterende, hvordan slår jeg det fra?

 

3. Jeg ved ikke om denne funktion findes, men jeg kunne godt tænke mig, at man kunne låse arket, således at man ikke kan gå udenfor sidevisningen når man skriver. Når jeg afleverer min opgave, skal det være i PDF og ikke Excel, derfor er det vigtigt, at alt hvad jeg skriver, holder sig indenfor den liggende side, og at det ikke fylder mere, end den sidevisning jeg har valgt. Nogle gange udvider cellerne sig når man skriver/sætter noget ind, og det bevirker at ny ark ude i højre side aktiveres. Jeg er kune interesseret i at aktivere sider nedad, ligesom når man skriver i Word. Er der nogle smarte funktioner til at forhindre overskridning? (billede vedhæftet for at illustrere problemet)

Håber nogen ligger inde med et par forslag, til at klare et eller flere af udfordringerne 🙂

Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.