Videoredigering

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 12 år, 1 måned siden.
Oprettet af
rigo789727
Abonnent

Som videoredigeringsprogram anvender jeg Corel Videostudio Pro X4, som jeg løbende har opdateret fra Ulead, jeg tror fra vers. 6, men jeg er enig med artiklen i bladet nr. 3-2012, at programmet er meget langsomt. Jeg har hele tiden ment, at det nok var PC min, der var for sløv til at håndtere programmet.

Nu har jeg set, at Aldi har annonceret en Medion, som jeg måske burde investere i, men jeg er meget i tvivl om, hvad jeg vil opnå med den. Af annoncen fremgår det, at der er 4 GB ram, men der står ikke noget om, at man supplere med mere. Jeg har vedheftet en kopi af egenskaberne på min PC og en kopi af de tekn. data på Aldi´s Medion.

Jeg kunne også overveje at vælge det hurtige Adobe program i stedet for Corel??

Venlig hilsen

Jeg kan ikke garantere noget mht. ramudvidelser, men typisk kan en ny PC i dag udvides til 16 GB uden problemer. Selv min kompakte bærbare har jeg fået op på 8 GB. Det vil jeg betragte som et realistik minimum for at arbejde med video i dag, men mere (12 eller 16 GB) er altid bedre.

Nu er der et par andre faktorer i spil her, nemlig harddisk og CPU. Harddiske i nye computere er ikke bare langt større end din nuværende, de er også flere gange hurtigere. Det er noget, der virkelig kan mærkes ved videoredigering.

CPU-mæssigt er din computer ikke direkte langsom, men de nye er også mærkbart hurtigere. Specielt har de fået flere kerner, så forskellige programmer – ofte endda forskellige komponenter i samme program – kan afvikles samtidigt, og dermed bliver det samlede arbejde hurtigt overstået.

Medion-computeren er sikkert udmærket, men skal umiddelbart opgraderes med mere ram for at være “Fit for Fight”.

I dit sted ville jeg dog gå efter en computer med en i7 CPU i stedet for en i5, da i7-udgaven har betydeligt mere regnekraft og flere kerner end i5. Det gør en stor forskel ved arbejde med video, specielt hvis du bruger HD.


rigo789727
Abonnent

    Tak for det meget uddybede svar, som jeg er meget glad for.

    vh

    Christian Roost

    Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.