VinX Dvd Ripper Platinum

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 11 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
Refsgaard
Medlem

Hej jeg bruger ofte programmet  som var med i bladet engang og jeg gemmer som avi for der er underteksterne med når man vælger det, men ville hellere vælge kopy for ikke at miste kvalitet men det er ikke lykkedes mig at få undertekster med selv om jeg har valgt danske undertekster, og der står at de følger med, er der nogen der ved hvorfor.

Venlig hilsen Refsgaard 

Tao
Tao
Supporter

    Hej Refsgaard,

    Nu har jeg ikke brugt det nævnte program før, men så vidt jeg ved, omdannes dvd’en, ved processen uden kvalitetstab, til en mappe der hedder VIDEO_TS og en der hedder AUDIO_TS. Her skal du blot vælge at afspille den første fil i VIDEO_TS-mappen.

    I følgende tager jeg udgangspunkt i VLC Media Player:  http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html

    Højreklik et tomt sted i afspilleren mens filmen kører og vælge Subtitle (undertekster). Her åbner menuen sig videre og du får mulighed for at vælge sprog – sandsynligvis hedder den dansk, men ellers hedder den Track 01.

    Held og lykke med det.


    Refsgaard
    Medlem

      Hej dvd’en omdannes til en enkelt mpeg fil og jeg har prøvet at højre klikke i filmen mens den afspilles i vlc og gomplayer, men der er ikke nogen undertekster.

      Med venlig hilsen Refsgaard

      Det er en lidt kompliceret sag med mange variationsmuligheder. Jeg har selv brugt WinX DVD Ripper Platinum til formålet, lad mig forklare lidt:

      Underteksterne ligger på DVD-filmen som en separat videostrøm, ikke som tekst. Var de til stede som f.eks. SRT-filer, ville det være nemt at lægge den hen over den kopierede fil under afspilningen, men det er ikke tilfældet.

      DVD’er gemmer film i MPEG2-format. Det er en lidt ældre komprimeringsmetode, der ikke er specielt effektiv. Derfor kan en DVD-film komprimeres om til AVI eller MPEG4 og reduceres til halv filstørrelse uden kvalitetstab. Samtidig har WinX mulighed for at indarbejde underteksterne, så de bliver en del af filmen. Det har jeg anvendt på en pæn del af min DVD-samling. 

      Når du bruger Copy, får du ganske vist kopieret hele filmen direkte uden at den kodes om. Det bevarer den oprindelige kvalitet fuldt ud, men da filmen ikke kodes om, bliver der heller ikke mulighed for at indarbejde underteksterne i filmen. 

      Mit forslag: Brug WinX DVD Ripper til at omkode til MPEG4-format, enten indbygget i en AVI-fil eller som MP4-fil, så du får underteksterne med. Sætter du bitraten højt nok, er kvalitetstabet rent teoretisk, slet ikke til at få øje på i praksis. Samtidig sparer du mindst halvdelen af pladsen i forhold til MPEG2.

      Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.