Adresselister

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 11 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
uffe eskildsen
Abonnent

1: I forbindelse med foreningsarbejde har jeg medlemmerne på en adresseliste.

Når breve sendes ud, kan medlemmerne læse hinandens e-adresser. Er det lovligt med sådanne åbne lister? Teoretisk set kan e-adresserne vel misbruges. Medlemmerne har naturligvis stillet deres adresser til rådighed for foreningen.

 

2: Noget tilsvarende kan man på nogle foreningers hjemmeside se bestyrelsens navne og e-adresser. Her kan alle over hele kloden kigge med. Er der her et problem?

Mvh.

Uffe Eskildsen

 

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Hvis ikke adressernes ejere decideret har frabedt sig det, tror jeg det er lige så lovligt som en telefonbog. Jeg er ikke jurist, så jeg kan ikke komme med noget sikkert svar, men jeg vil prøve at undersøge det.

    Du kan sikre dig, at modtageren kun kan se sin egen mail-adresse ved at bruge BCC-feltet (Blind Carbon Copy).

    Det er i sagens natur i orden, at skrive hvem bestyrelsen er, og hvordan man får fat på dem. Et potentielt problem er spam: Hvis email-adresserne optræder med snabel-a på foreningens hjemmeside, altså navn@domæne.tld, er det guf for spammernes robotter, der leder efter føde i form a email-adresser.

    Det er en god ide, at foreningen bliver enige om eventuelle særlige hensyn i forhold til persondata.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.