Advanced System Care – PUP?

Løst
Dette emne indeholder 10 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  JanC 3 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
JanC
Abonnent

Jeg har efter al sandsynlighed fået noget snavs ind i forbindelse med opstart af en ny PC. Min gamle PC brød sammen og jeg købte er ny. Jeg kunne redde to harddiske, som jeg har installeret som data diske (min nye PC har SSD, som primære drev). Jeg ville gerne  bruge Advanced System Care, som jeg har på en anden PC og har haft meget glæde af. Imidlertid har jeg også fået Malwarebytes med den nye PC. Jeg har downloadet installationsfilen til Advanced System Care (nu flere steder fra), men når jeg prøver, at installere den, blokeres den af Malwarebytes, og der kommer en besked om, at der er en skadelig fil, PUP.Optional.AdvancedSystemCare, og installationen blokeres. Jeg kan ikke finde problemet. Jeg har prøvet at scanne med Bitdefender Antivirus Free, men det finder ingen fejl  Hvad gør jeg?

mvh

Jan C.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Jan

    Disse PUP’ere (Potentielt Uønskede Programmer) er en gråzone. Der er ikke tale om programmer, der stjæler dine oplysninger eller giver hackere adgang til computeren. I stedet er der reklamer og opfordringer til opdatering, der kan være overdrevet, og få en til at bruge penge på unødvendige opgraderinger.

    I vores tilfælde afvejer vi altid, om fordelene i et program har et fornuftigt forhold til de reklamer, der måtte være indbygget – og i modsætning til blot at hente programmer på internettet, kan vi fortælle om eventuelle ‘ekstratilbud’ og hvorfor de ikke er vigtige at købe. Derfor har vi nogle programmer, der af Malwarebytes og andre bliver betragtet som PUP, men som i praksis er nyttige og uskadelige. Advanced System Care er et af dem.

    Nu er oprydning ikke så vigtigt på en SSD, særligt hvis den er stor nok. Så du kunne overveje at springe Advanced System Care over, og blot glæde dig over at din pc er hurtig i sig selv.


    JanC
    Abonnent

      Hej Henrik

      Tak for svaret. Jeg kan godt følge dine tanker, men jeg har også videreført to “gammeldags” harddiske, og jeg bruger stadig, at flytte data fra dem, så jeg kunne godt tænke mig, at omgå den blokering, MalwareBytes sætter ved Advanced System Care.

      mvh

      Jan

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Jan

        Nåja, den praktiske løsning efter al min snak er at undtage Advanced System Care fra scanning. Det gør du ved at tilføje dets programmappe til Liste med tilladte elementer:

        • I Malwarebytes vælger du Indstillinger (tandhjulet), og fanen Liste med tilladte elementer.
        • Klik i ruden Tillad en fil eller mappe. Vælg programmets installationsfil, og klik på Udført.

        Nu kan du installere Advanced System Care. Derefter skal du også tilføje dets programmappe til Malwarebytes’ liste over tilladte elementer. Jeg vedlægger et par skærmskud:


        JanC
        Abonnent

          Hej Henrik

          Der er gået at par uger, men jeg kunne ikke få dine forslag til at virke. Malwarebytes bliver ved med at blokere for Advanced System Care. Jeg har nu afinstalleret Malwarebytes. Jeg har en idé om, at hvis ASC var installeret fra starten, kunne man tvinge Malwarebytes til at ignorere ASC, men uanset hvad jeg har gjort, går Malwarebytes ind og blokerer ASC. Jeg har andre sikkerhedsprogrammer, så jeg er nok sikret, så godt som det er muligt, men jeg ville gerne høre et par kommentarer.

          mvh

          Jan C.

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Hmm. Metoden ovenfor er den korrekte til at få Malwarebytes til at springe programmer over, det fungerer som det skal for mig. For den gratis udgave af Malwarebytes gør det ingen forskel om ASC er installeret først, eller bliver installeret senere.

            Dit behov for at bruge Malwarebytes hænger sammen med, hvor meget du henter programmer og browserudvidelser fra internettet. Hvis du ikke henter den slags ude i den vilde jungle, er risikoen minimal. De farligste ting tager dit antivirus sig af, Malwarebytes er mere rettet mod mindre farlige programmer, der dog stadig er generende. De bliver ofte anbefalet af suspekte sider, og installerer man mange af den slags, kan det bringe computeren i knæ.


            JanC
            Abonnent

              Hej Henrik

              Tak for kommentarerne. Jeg kan godt lide at afprøve nogle af de programmer, som Komputer skriver om og jeg har stadig stakke af CD’er og DVD’er fra gammel tid. Mit foretrukne værktøj er Spamfighter (Pro) og jeg har flere af “fighter” programmerne installeret bl. a. Spywarefighter, på den PC, der hidtil har været min primære PC, så jeg burde være “bevæbnet”. Men da jeg blev nødt til at anskaffe en ny, opdateret PC som “arbejdsstation”, fulgte Malwarebytes med, og jeg har været i gang med at få den PC til at køre lige siden, bl.a. pga den irriterende konflikt mellem Malwarebytes og Advanced System Care. Jeg håber, der snart kommer ro på 😉

              HenrikClausen
              HenrikClausen
              Komputer for alle

                Den betalte udgave af Malwarebytes? Den ligger i baggrunden og undersøger løbende, hvilke programmer, der er installeret og kører. Jeg foretrækker den gratis, der ikke ligger i baggrunden, og som man kører efter behov. Så bruger den ikke computerens kræfter, og jeg har selv styr på, hvornår den kører.

                Når du mest bruger vores programmer og ældre programmer, er risikoen ikke stor.


                JanC
                Abonnent

                  Hej Henrik

                  Det er en misforståelse, at jeg havde købt Malwarebytes. Der var muligvis tale om, at den skulle registreres/købes for at den kunne fortsætte. Men indtil videre, har jeg afinstalleret den. Så må vi se, hvor det bærer hen. Jeg har ikke haft overskud til at fintune PC’en, så indtil videre er problemet sat på hold med den afinstallering.

                  HenrikClausen
                  HenrikClausen
                  Komputer for alle

                    Fint – du havde sikkert en tidsbegrænset prøveudgave af den betalte. Der så prøvede at bevise sin værdi ved at blokere for et udmærket program, blot fordi det har nogle opgraderingstilbud…

                    Det er en passende straf at afinstallere Malwarebytes. Hvis du på et tidspunkt vil installere det igen, skal du bare sige “Nej tak” til prøveudgaven, og nøjes med den gratis. Det gør jeg.


                    JanC
                    Abonnent

                      Tusind tak for svaret. Det hjalp mig til at forstå problemet bedre!

                      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.