Avast! antivirus

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 10 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

Jeg har netop erstattet Microsoft Security Essentials med Avast! antivirus, som I har foreslået. Før installation fjernede jeg Microsoft-programmet, og der var ikke andre virusprogrammer på min computer, men alligevel meddelte Avast, at der var et andet virusprogram på computeren. Er der nogen mulighed for at undersøge, om der ligger et gammelt program eller en programstump et sted?

Jeg har registreret Avast, men registreringen gælder kun ét år. Hvad sker der derefter?

Vil enhver scanning ikke nedsætte hastigheden på computeren?

Er det virkelig nødvendigt og hensigtsmæssigt at scanne al trafik på computeren? Er der f.eks. mening i at scanne udgående mails? De stammer jo fra min egen computer, som må formodes at være virusfri, og hvis der er tale om en videresendelse, er den indgående mail blevet scannet af programmet.

Kan I give forslag til, hvilke scanninger man med rimelig sikkerhed kan droppe?

Venlig hilsen

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Flere anti-virus programmer:
    Præcis hvad sagde Avast om et andet anti-virus program? Måske registrerede den fejlagtigt, at MSE stadig var installeret, hvis du ikke genstartede mellem afinstallation og installation af Avast.

    Registrering:
    Efter et år skal du forny abonnementet for at få opdateringer til Avast.

    Ydelse og anti-virus:
    Enhver realtids scanning vil betyde en øget belastning af disksystemet. Eftersom disksystemet i forvejen er en flaskehals, vil det resultere i en lidt lavere ydelse ved en lang række læse- og skriveoperationer. I praksis er forskellen marginal.

    Problemet bliver kraftigt forværret, hvis to realtids-scanningsprogrammer er aktive på samme tid.

    Scanning af trafik/indhold/data:
    I langt de fleste tilfælde vil det ikke være nødvendigt at scanne udgående mails, men på den anden side er der tale om en meget lille data mængde (nærmest altid mindre end 25MB), og så gør det ikke den store forskel.

    Dit sidste spørgsmål kan jeg nemmere svare på, hvis jeg ved præcist hvilken udgave af Avast du bruger. Er det Pro Antivirus? Internet Security?


    signesfar
    Abonnent

      Jeg bruger den version, som var på CD nr. 9/2013. Jeg har vedhæftet den beskrivelse, som kommer frem, når man højreklikker på ikonet.

      Venlig hilsen

      Karsten Matzen

      Christian Bugge
      Christian Bugge
      Registreret bruger

        Tips har ret mht. registrering.

        Angående de forskellige scanninger, er det lidt svært at komme med et entydigt svar. I mange tilfælde vil en hurtig-scanning kunne fange skadelige programmer, men det er også en god ide at køre en fuld systemscanning ind i mellem. Det kan også være en god ide lejlighedsvis at foretage en opstarts-scanning.

        Hvis du har en konkret mistanke om, at du har fået et skadeligt program på computeren, er det et godt tidspunkt at lave en fuld scanning. Sørg også for at bruge anti-malware, som fx Malwarebytes Anti-Malware (findes på Komputer for Alle CD’en).

         

        tips
        tips
        Registreret bruger

          slettet

          Christian Bugge
          Christian Bugge
          Registreret bruger

            Når din Avast licens udløber, gør programmet dig opmærksom på det. Når det sker, skal du blot åbne programmet via det lille ikon, du finder til venstre for uret i processlinjen, og klikke på “Forny licens”. Så er du beskyttet igen.

            Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.