Avast Free Antivirus i stedet for Microsoft Security Essentials

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
Lisbeth Toft
Medlem

I Komputer for alle nr. 3/2014 anbefaler I, at man bruger Avast Free Antivirus i stedet for Microsoft Security Essentials (MSE). Jeg bruger pt MSE, netop fordi jeg (for længe siden) har hørt at det var det bedste, men jeg har tænkt mig at følge jeres anbefaling og bruge Avast i stedet for. Jeg bruger Windows 7. Mine spørgsmål i den forbindelse er:

1. Skal jeg afinstallere MSE, så de to programmer ikke kommer i konflikt med hinanden, eller kan man lade begge programmer køre?

2. Har MSE noget med opdateringer til Windows at gøre, eller kommer de andetsteds fra?

3. Hvad med firewall, er der også en firewall i Avast, eller hvad? Jeg har ikke selv sat min pc op, jeg er sikker på at jeg har en firewall, men hvor kan jeg tjekke det?

Ja, jeg vil varmt anbefale at skifte MSE ud. Avast! er betydeligt bedre.

1) Ja, du skal afinstallere MSE, og umiddelbart efter installere Avast!

2) MSE får sine opdateringer via Windows Update – men ved afinstallation ændres de nødvendige indstillinger, så ingen unødvendige opdateringer kommer.

3) Hvis du sidder bag en router i hjemmet er Windows’ indbyggede firewall tilstrækkelig – den kan aktiveres i Windows’ Sikkerhedscenter.

3a) Hvis du rejser med computeren eller bruger den på mere risikable måder, er det en god idé at have en mere omfattende firewall – men det er også et stykke arbejde at lære den op til at kende din computers programmer.


bentemortensen22
Registreret bruger

    Så vidt jeg er informeret er Avast KUN til mail programmer – der er ikke internet security i den, det er kun hvis det er den udgave som skal betale for. Informationen har jeg fået via en forhandler.

    Avast!, også den gratis udgave, er et komplet antivirusprogram, der aktivt beskytter hele computeren – det er bestemt ikke begrænset til at scanne email. 


    Lisbeth Toft
    Medlem

      Hej Henrik

      Tak for dine to svar. Jeg har nu afinstalleres Microsoft Security Essentials og installeretAvast! uden problemer, så langt, så godt. Jeg er ikke så skarp på de mange udtryk, hvad forstår man egentlig ved en router? Da jeg stort set kun arbejder hjemme på pc’en er det vel rimeligt sikkert. Lige efter at jeg havde installeret Avast! dukkede Windows Defender op og ville skanne pc’en, det sagde jeg ja til, og den fandt ikke noget. Har Windows Defender noget med firewall at gøre? Desuden var der nogle definitioner, der var blevet ændret, vel på grund af Avast!, og der blev søgt efter opdateringer. Jeg tjekkede i kontrolpanelet om firewall er slået til, og det er den, på et hjemmenetværk men ikke på et offentligt netværk. Jeg prøver at tilføje et billede for at vise, hvordan det ser ud, gider du svare om det er OK – tak.

       

      Routeren er den enhed, der ‘fordeler’ netværket hjemme hos dig selv, typisk også trådløst. Skærmskuddet viser, at du har en, og derfor er godt sikret.

      Det viser også, at du ikke er tilsluttet noget netværk, der er offentligt, og i øvrigt at Windows’ firewall fungerer som den skal.

      Med andre ord: Alt er på plads og fungerer som det skal.


      Lisbeth Toft
      Medlem

        Endnu engang tak for svaret. Jeg kunne godt tænke mig at vide lidt mere om netværk, og hvorfor offentlige netværk kan være usikre, men så skal jeg nok henvende mig til redaktionen.

         

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.