Besked om at huske at slå Firewall til.

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

Når jeg bruger mobilt bredbånd sker det som regel ved at computeren er forbundet til en router, hvor bredbåndsmodem’et så er forbundet til USB udgangen – model TL-MR3040. Routeren sørger så for at forbinde til udbyderen efter jeg har indtastet PIN koden.

For at undgå “dobbelt konfekt” er Windows (64-bit Vista) Firewall slået fra.

Men det hænder, at jeg forbinder bredbåndsmodem direkte i et USB stik på computeren og benytter den medfølgende opkaldsklient på computeren, Mobile Partner. Det er et program som følger med bredbåndsmodem’et og som installeres i Windows på computeren – se vedlagte skærm skud.

Når det er tilfældet ligger computeren åbent for udefra kommende forbindelser. En test på grc.com (Shields Up) viser, at de fleste porte fra 0 til 1055 er lukkede men at de svarer på forspørgsel.

Jeg bør i så fald slå Windows Firewall til, men det hænder at jeg glemmer det. Derfor vil jeg gerne ha’ en advarsel om at huske at slå firewallen til når jeg bruger bredbåndsmodem’et direkte på computeren med Mobile Partner.

Hvordan kan jeg gøre det?

Der er desværre, mig bekendt, ingen praktisk måde at slå firewall advarslen fra Windows til eller fra alt efter hvilken forbindelse, du bruger. 

Min anbefaling: Slå Windows’ Firewall til, permanent.

Der er ingen væsentlige ulemper ved både at have Windows’ og routerens firewall aktiveret, og forsinkelsen i nettrafikken grænser til det ikke målbare.

På plussiden tæller, at du får lukket det sikkerhedshul du (berettiget) er bekymret omkring, at Windows’ firewall blokerer potentielt farlige udadgående forbindelser (det gør routeren som standard ikke), og at den beskytter dig mod mulige problemer inde i dit netværk – hvis fx en anden computer i netværket bliver ramt af ondskabsfuld software.

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.