Chitka pop-up

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år siden.
Oprettet af
Klausth
Medlem

Jeg er begyndt at få et pop-up vindue i nederste højre hjørne af skærmen. Det kommer fra Chitka. Jeg har forsøgt at fjerne det med Malwarebytes Anti-Malware opdateret i dag den 30/3-2013, men dette program finder ikke noget galt på min maskine. Jeg har også nulstillet min browser, som er Internet Explorer version 10, men uden held. Mit styresystem er Windows 7, 64 bit. Når jeg søger i Google på Chitka, kommer der mange forslag til, hvordan programmet kan fjernes. Nogle ser ud til at koste penge og andre foreslår anvendelsen af tre på hinanden følgende bekæmpelsesprogrammer, som jeg heller ikke kender eller stoler på. Er der nogen, som kan hjælpe mig?

Ok, det er lidt af et bæst, du har fået i computeren – det kan være både reklameprogram, virus og rootkit i et.

Det umiddelbare problem er, at det beskytter sig selv mod Malwarebytes’ Anti-Malware – hvilket kan løses ved at bruge denne Chameleon-udgave af Anti-Malware:

http://www.malwarebytes.org/products/chameleon

Fjern den eksisterende Anti-Malware, læg Chameleon-udgaven ind, lad den opdatere sine filer, og lav så en hurtig scanning af computeren. Det bør finde og fjerne hovedkomponenterne i Chitka. Lav en fuld scanning bagefter for at være sikker på at der er ryddet op.

Som sagt kan Chitka også indeholde et rootkit. Malwarebytes har også et program (i beta) til at fjerne rootkits, det kan du hente her:

http://www.malwarebytes.org/products/mbar

Efter oprydningen bør du nulstille alt i dine browsere, hvor Chitka også har blandet sig. Hvordan man præcist gør er lidt forskellig fra browser til browser, jeg hjælper gerne med det konkrete, sig bare til.


Klausth
Medlem

    Jeg har fulgt dine anvisninger til punkt og prikke. Men virussen er der stadig. Det så ud som om den var borte i et par dage, men nu er den der igen. Det undrede mig, at ingen af de foreskrevne programmer fandt noget mistænkeligt, så måske har virussen været der hele tiden.  

    Det er svært at sige præcist, også fordi den slags findes i mange varianter.

    Giv computeren en grundigere skanning med Kasperskys Rescue CD:

    https://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk

    Det kan tage et par timer at køre, men den er grundig.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.