Comodo Firewall

Ikke løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 1 måned siden.
Oprettet af
Olejensen
Medlem

Har d.d. installeret ovenstående og afinstalleret Windows Firewall. Noget er gået galt. Microsoft Security Essentials er slået fra og kan ikke aktiveres igen. Windows Operating System er markeret med rødt i Comodo. Og uanset om jeg vil afinstallere Comodo igen, se mit netværk eller reparere ved at gå tilbage til et gendannelsespunkt m.v. så er dette ej muligt, idet “pipetilstanden er ugyldig (0x800700E6)”. Comodo viser også “Blocked” System IP 192.168.0.101, port 137 og In IP 192.168.0.100 udp port 137. Jeg synes, der mangler information om fejl-  rettelser og afinstalleringsmulighed. Hvordan få jeg reetableret mit system og afinstalleret Comodo, så jeg påny kan anvende Windows. mvh Olejensen 

Uha, her er da gået noget helt galt…

At vi ikke har skrevet om at rette op på den type problemer, skyldes det ganske enkelt, at det er det første tilfælde af den kaliber, jeg hører om. Det er ikke normalt.

Da problemerne viser sig flere steder på en gang, vil jeg anbefale at bruge Windows’ Systemgendannelse til at gå tilbage til en tilstand, hvor tingene var i orden.

Derefter kan du overveje vejen frem. Er computeren ikke koblet direkte til internettet – f.eks. en hjemmecomputer i et netværk – er det ikke nødvendigt at sikre den med en ekstra firewall. Defense+ er derimod en god ekstra sikkerhed, hvis du ofte henter ukendte programmer på internettet.


Olejensen
Medlem

    Det løste ikke problemet, idet jeg jo netop ikke kan bruge gendannelsespunkt, da jeg får meddelelsen “pipetilstanden er ugyldig” jvfr. mit spørgsmål. Denne meddelelse fremkommer stort set ved enhver aktivering af Windows kommandoer. Videre kan jeg nu ikke åbne Windows mail eller komme på Internet Explorer. Det betyder også, at opdatering af Microsoft Security Essentials mislykkes “p.g.a. problemer med internet- eller netværksforbindelsen”. Håber på en snarlig løsning, da computeren p.t. er ubrugelig. Anvender Windows Vista Home. Fjernelse af Comodo er fortsat ej mulig. mvh Olejensen


    Olejensen
    Medlem

      Det er nu lykkedes mig ved at starte computeren i fejlsikret tilstand at komme ind i Systemgendannelse. Har her gendannet computeren tilbage til den 2. marts 2011 – og det ser ud til at den virker igen. Efterfølgende er Microsoft Security Essentials opdateret og Microsoft Firewall er påny aktiveret, og sidst men ikke mindst er Comodo Firewall heldigvis “forsvundet”. Dog kunne det fortsat være interessant at vide, hvordan den kan gribe ind styresystemet og i realiteten sætte computeren ud af spillet?  mvh. Olejensen

      Undskyld, jeg overså at du allerede havde kigget på systemgendannelse. Fejlsikret tilstand er naturligvis vejen til at få det til at virke.

      Hvad der præcist er gået galt, vil jeg ikke forsøge at gætte nærmere ind på. Det er formodentlig en konflikt med et andet sikkerhedsprogram, der har været installeret på et tidspunkt. Firewalls, og specielt det ekstra sikkerhedssystem Defense+, installerer sig ret dybt i computeren, så det er ekstra vigtigt, at der ikke er fejl i programmet – hvis noget går galt, går det rigtig galt.

      Jeg bruger selv Comodo på flere computere uden problemer, og jeg har bestemt haft et meget bredt udvalg af sikkerhedsprogrammer installeret – formodentlig en halv snes forskellige.

      Godt at tingene er på plads. Jeg noterer mig problemerne, erfaringerne kan komme andre til gode senere.


      Olejensen
      Medlem

        Hej Henrik

        Når jeg ikke har meldt tilbage med “Bedste svar” beror det på, at jeg ikke mener at have fået anvisning på nogen løsning – udover at jeg selv har fået computeren til at virke via systemgendannelse. I bemærkede i øvrigt i artiklen i bladet, at Comodo ikke automatisk lukkede for Microsoft Firewall. Men det gjorde Comodo altså i mit tilfælde, ligesom den også slog Microsoft Security Essentials fra og blokerede for efterfølgende scanning! Så jeg tør absolut ikke forsøge mig med Comodo igen.

        Med venlig  Olejensen

         

        Systemgendannelse er principielt set ikke min favoritløsning, men i praksis er det den nemmeste vej ud, når problemerne bliver for komplekse, og det er effektivt.

        Siden vi skrev artiklen om Comodo Firewall er der kommet en opdateret udgave, der (fornuftigt nok) slår Windows’ firewall fra. Det gjorde Comodo ikke, da artiklen blev sendt til tryk – den slags sker desværre indimellem.

        Men at Comodo også slår MSE fra er naturligvis ikke på nogen måde acceptabelt. Jeg har ikke erfaret det selv, men vil undersøge problemet nærmere.

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.