Delta Home søgemask/malware

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  Mogens R. 8 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
anders29
Registreret bruger

Hej,

Jeg er nu en af dem der har fået Delta Home søgemask ind i min bærbare mask.

Hvordan fjerner jeg den? Har prøvet alle gode foreslag herunder anvendelse af Malware Bytes Antivirus. Intet har virket. Har kørt antivirus med og uden opkobling til internetttet. Har været inde og fjerne alt vedr. tilføjelsesprogrammer både i Chrome og IE.

Har også forsøgt med forslagene fra diverse indlæg hos jer og Delta Home sidder fortsat fast både i Chrome og IE.

Kører Windows 7 Home Primium.

Har I nogen gode ideer.

Venter spændt.

Med venlig hilsen

Bent


Mogens R.
Medlem

    OH SHIT! – AN MALWARE!

    Nå men nu til det seriøse.

    Denne form for uheld kommer oftest, når man henter software vi f.eks. er nødsaget til at bruge Google for at finde det efterlyste program, og det er den vej, man ofte får både ny startside, masservis af programmer, man ikke har bedt om. De ligger ofte i pakket filen, og bliver udpakket først – inden det program du har hentet ned, bliver udpakket, og på den måde, bliver din browser kapret (hijacket), hvor du ikke kan gøre noget andet end at køre rensning. 

    Kig op i tandhjulet på din browser, øverst på højre side, og vælg Administrerer tilføjelsesprogammer. Se under søgemaskiner, og slet den som er standard, hvis f.eks. Google ikke er som standard.

    Kør fuld scanning, og slet alt, hvad der dukker op på oversigten. https://toolslib.net/downloads/finish/1/

    Efter at alt er slettet, så genstart maskinen, kører du så  det omtalte software, du nævner her https://www.malwarebytes.org/mwb-download/ og hent free versionen (til højre) og kør en fuld scanning.

    Slet alt, hvad der dukker op, og slet alt hvad der findes, hvis der kommer noget. markér alt, og nederst i bunden, vælges FJERN ALT.

    – Gå ind i mappen foroven Historie/History og vælg SLET ALT.

    Prøv at kom på internettet igen, gå op i menuen Funktioner – Internetindstillinger – Generelt og i fanebladet Startside skriver du den pågældende hjemmeside, hvis den ikke er der i forvejen.

    Indtast hjemmesidens navn – ANVEND – OK!

    Det gør ingenting, at du kører samme scanning to gange, men en gang er nok. Scan maskinen ca. 3-4 gaange om ugen.


    anders29
    Registreret bruger

      Hej Mogens,

      Tak for svar. Det er dog ikke et svar jeg kan bruge til noget. Jeg benyttede dine anvisninger, men fik ikke det ønskede resultat. Delta-Home var fortsat startside med alt det snavs siden nu indeholder.

      Har scannet min maskine flere gange for at være sikker. Har ikke kunne fjerne nogen søgemaskine med navnet Delta-Home.com efter dine anvisninger da den ikke er anført nogen steder. Kunne se kildeangivelsen at min google-startside bliver henvist til en anden server som styrer min browser.

      Jeg har nu selv fået løst problemet ved at bruge et malwareprogram der hedder Spyhunter. Det kostede mig ganske vist nogle udgifter, men den gjorde det meget grundigt og fandt den malware der lå i browseren hvorefter den blev fjernet.

      Konklusion: de anvisninger jeg kunne få fra Komputer for alle, diverse hjemmesider og firmaer samt Microsoft ikke havde nogen virkning. Det var først da jeg benyttede Spyhunter jeg fik løst problemet.

      Mange hilsner

      Bent

       

       


      Mogens R.
      Medlem

        Jegt har haft lidt forskellige søgemaskiner, og det fælles træk der er på dem, er ofte den bedste og billigste løsning er ADWcleaner.

        Jeg bruger selv Spyhunter4, hvis du har set mine gamle indlæg, og den er også ret effektiv, men så koster det også lidt penge, for at rense dette, og så er alle de falske søgemaskiner væk.

        DeltaHomes KAN VÆRE lidt genstridig, men kan fjernes sådan, og du skal derfor også huske at kigge efter i din internetbrowser, at der i startsiden står den rigtige hjemmeside, og ikke fra deltahomes.com/   da du så stadigvæk har søgemaskinen på skærmen.

        Samme gør mange af de andre falske søgemaskiner, der ændrer din indstilling i browseren. Enten skal den fjernes i administrerer tilføjelsesprogrammer, og internetindstillinger, eller så er en grundig rensning nødvendigt, som f.eks. ADWcleaner, som er et populært rensningsprogram.


        anders29
        Registreret bruger

          Hej igen,

          ja, jeg kan godt følge dig, men når der ikke står andet end søgemaskinen Google.dk i tilføjelsesprogrammerne og den også står som startside i indstillingerne både i IE og Chrome så er det svært at fjerne noget der ikke står der. Hvis du forstår hvad jeg mener. Jeg er godt klar over at det kostede mig noget, men i en situation hvor jeg skulle bruge min maskine og ikke ønskede mere inficering så valgte jeg at betale mig fra det.

          Har også prøvet AWDcleaner tidligere. Hvis situationen opstår igen (oh lad det ikke ske!) så vil jeg gerne prøve den.

          Mvh og tak for svar.

          Bent

          Christian Bugge
          Christian Bugge
          Registreret bruger

            Hej Bent

            Prøv at nulstille dine browsere, og se om det hjælper: 

            Internet Explorer: Åbn menuen med tandhjulet, og klik InternetindstillingerSkift til fanen Avanceret, klik Nulstil…, læs hvad det indebærer og klik Nulstil igen. Genstart Internet Explorer.

            Chrome: Klik på menuen  med de tre bjælker, og klik på Indstillinger. Klik Vis avancerede indstillinger… nederst på siden og tryk på Nulstil browserindstillinger. Klik Nulstil.

            Firefox: Åbn menuen med de tre bjælker, klik på ? og kilk Teknisk information… Klik på Nulstil Firefox og klik Nulstil Firefox igen.

            Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.