Er 2 opdateringsprogrammer godt

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
toxo431551
Abonnent

For et par blade siden stod der, at det vil være godt at instalere Heimdal som kunne overvåge og instalere når der kom nye opdateringer.

I de sidste blad nr. 8/12 står der, at det vil være godt at instalere Secunia PSI som også overvåger og opdaterer de programmer der er instaleret.

Nu har jeg instaleret begge programmer. Er det godt? Og kan det køre sammen? Skal jeg beholde begge programmer? Hvis jeg skal afinstalere et af dem hvilket skal det så være?

JEG GLEMTE AT SKRIVE AT JEG KØRER XP

Og nu mit andet spørgsmål

Jeg har instaleret Malwarebytes Anti-Malware siden bladet anbefalede, at det var godt at bruge

I det sidste blad nr. 8/12 på side 60 står der at det vil være godt at instalere Advanced SystemCare. For mig at se udfører dette program det samme som Anti-Malware og enda en hel del mere.

Nu har jeg instaleret begge programmer. Er det godt? Og kan det køre sammen? Skal jeg beholde begge programmer? Hvis jeg skal afinstalere et af dem hvilket skal det så være?

Hej Ruba

Der findes ret mange opdateringsprogrammer, men de to, du har fat i her, har præcist samme formål: At opdatere programmer med sikkerhedsproblemer. Jeg vil anbefale at beholde Secunia PSI, der holder rede på betydeligt flere programmer end Heimdal. At det tager lidt længere tid til scanning finder jeg acceptabelt, der er ingen grund til at have begge programmer installeret.

Angående Advanced SystemCare kontra Anti-Malware er situationen mere kompliceret. Det er rigtigt at Advanced SystemCare går efter malware på samme måde som Anti-Malware, og i princippet skulle det klare opgaven. 

Praksis er noget andet, for malware er et broget felt. Vi har igennem lang tid haft rigtig gode erfaringer med Anti-Malware, mens Advanced SystemCare stadig har til gode at bevise, at det er lige så effektivt.

Min anbefaling:

Brug Advanced SystemCare, men hold Anti-Malware installeret på computeren. Anti-Malware bruger ingen ressourcer i baggrunden, og kan aktiveres til at scanne efter farlige programmer efter behov. Kører du det indimellem vil du både have de mange funktioner fra Advanced SystemCare og den sikkerhed, Anti-Malware har bevist, den yder. 

Den præcise betydning af ‘indimellem’ kommer an på, hvor ofte du installerer nye programmer på computeren. Et sted mellem en gang ugentligt og en gang månedligt er passende, hvis du gerne afprøver nye ting. 

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.