Fast IP adresse til PC

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
Rene Hansen
Medlem

Har netop fulgt jeres råd om fast IP adresse istedet for at router tildeler en tilfædig. Nemt at sætte op, men da man så genstarter og pc er gået på den faste ip adresse og er tilsluttet netværket ( og internet ) kunne man ikke komme ind på en hjemmeside overhovedet!!!!!!. Det så ud til at det faktisk var Bullguard for forhindrede dette. Hvorfor gør Bullguard (og evt. andre firewalls dette ) blot fordi man indstiller fast IP-adresse ????. Kører Vista Home Premium 🙂

Der er noget her, der ikke stemmer…

En firewall skulle ikke skabe problemer her, jeg tror noget andet er på spil:

Først vil jeg gerne høre, hvilken adresse, du har valgt? Side 51 i bladet har en ret detaljeret vejledning til, hvordan man vælger en fungerende adresse. Ud over den angivne form 10.0.X.X er adresser af formen 192.168.X.X også almindelige – og det går ikke at blande dem sammen. 

Et andet muligt problem er DNS-indstillingerne, der også skal så rigtigt for at du kan slå hjemmesider op. Det er vist i illustrationen til punkt 5 på side 51, men uden en uddybende forklaring, der kunne være nyttig. DNS-tallene skal sættes op som angivet af din internetudbyder.

Lad mig gerne høre nærmere, specielt om de adresser, dit netværk bruger.


Rene Hansen
Medlem

    Min router kører ip adresser i ” formatet ” 10.0.0.X.X

    Router har en funktion der hedder : IP Pool starting adress 10.0.0.2, samt pool size 32.

    Jeg valgte 10.0.0.33 – men sidder nu og bliver i tvivl. Hvis man vælger 33 ligger man jo stadig inden for pool size…????

    Mht. DNS lod jeg den stå i : Hent automatisk en DNS-serveradresse.

     

    Adressen 33 er ikke langt nok oppe – 2 + 32 = 34.

    Du skal vælge et tal, der er højere end 34.

    Udmærket med DNS-adressen, jeg var lige nødt til at spørge til det.


    Rene Hansen
    Medlem

      Nu fik jeg prøvet igen : Hvis man nu vælger eks. IP-adresse 10.0.0.35, så sker der det at man kan komme på netværket, MEN man kan ikke komme på nettet. Altså kun lokal opkobling på netværket!!!!!. Virker meget underligt??????

       

      Prøv dette i en kommandolinje:

      ping 8.8.8.8

      Hvis du får svar, ligger problemet i computerens DNS-indstillinger. Du kan finde Googles offentlige DNS-servere på adresserne 8.8.8.8 og 8.8.4.4 – dem kan du taste ind i netværksindstillingerne som faste DNS-adresser.

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.