Fileplanet

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

Jeg har nogle gamle filer fra PageMaker liggende. Filendelsen er p65.

Desværre har jeg ikke adgang til et program, som kan åbne PageMaker-filer. Nu har jeg fundet et sted at downloade PM-programmet fra og har gjort det. Jeg har scannet den downloadede installationsfil med både Bitdefender og Malwarebytes; ingen af dem fandt virus etc.

Hjemmesiden, jeg har downloadet fra, er fileplanet.com. Kan jeg roligt installere programmet fra denne hjemmeside uden at risikere at få uheldige ting på min computer?

Der findes andre hjemmesider, som også tilbyder PageMaker, f.eks. softonic.com. Hvordan kan jeg undersøge, om sider, der tilbyder downloads, er sikre?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    FilePlanet og Softonic er udmærkede hjemmesider, men det er ikke godt nok til at man uden videre kan stole på alt, man henter fra de sider. Heldigvis findes der en fremragende online service til at teste filen, nemlig VirusTotal:

    https://www.virustotal.com/gui/

    Der kan du lægge filen ind til analyse. Efter kort tid får du resultater fra stort set alle de antivirus programmer, der findes. Hvis de viser 0 problemer, kører du bare løs.

    Hvis der er advarsler, kan programmet være sikkert alligevel. Men det kræver en nærmere analyse af resultaterne at fastslå, hvor alvorlige de er.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.