Forfalsket opdatering

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  hlexa 9 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
missetusalem
Abonnent

 

I KFA 2014-11, s. 12ff omtales mange sikkerhedsproblemer, og råd gives. Men nr. 5 på s. 17 er særdeles gådefuldt, og jeg håber KFA vil uddybe. Rådet, der gives på siden, er at holde Windows opdateret, herunder Java, som vel nok er et program skrevet til Windows, så det bliver vel til: Hold PC’en opdateret eller hold Java opdateret. Fejlen beskrives med udgangspunktet i en forfalsket Java-opdatering, som vi brugere skal afvise ved at klikke ”Cancel”. Grundlaget herfor skal være, at der er fejl i 3 oplysninger: navn, udgiver og hjemmeside. Skal vi forstå det på den måde, at forbryderne, som har lavet et rigtigt dygtig stykke arbejde, at dømme efter figuren, ikke kan finde ud af at forfalske disse tre oplysninger, så bogstavkombinationen er rigtig, men dækker over et forfalsket indhold? Jeg fatter det ikke. Skulle vor sikkerhed ligge i at gennemskue stavefejl? Når nu disse forbrydere lærer af deres fejl ved hjælp af KFA’s liste over sådanne, går de nok også skridtet videre og sørger for, at et tryk på knappen ”Cancel”, betyder ”Accepter” eller ”Run”. Som sagt, jeg fatter det ikke.

Jeg har gennemført opdateringer til PC’en flere gange siden, men glæden ved PC-arbejde er stærkt reduceret, når man hele tiden må forestille sig det værste, som her er, at det, man tror, er en opdatering, kan være døden PC’en. Hvad er rent faktisk, der sikrer os? (Jeg har ikke haft en virus i 10-15 år, så helt dårlig kan min sikkerhed pt ikke være, men det må så være et tilfælde med de tusind opdateringer, jeg har sagt ok til.) Jeg ville bedre kunne forstå, hvis rådet lød: ”Undlad enhver opdatering, forbryderne er nu blevet så dygtige, at det er en den hurtigste opskrift på at ødelægge din PC”.

Jeg håber på, at svaret er: Alt, der går gennem Window update, er sikkert nok. Men er det svaret?

VH Tommy


hlexa
Registreret bruger

    Løsningen (side 17 i KfA 11-2014) er vel, ALDRIG at sætte hak ved “Always trust content from this publisher” og så iøvrigt passe på hvad man siger “ja” til i UAC.

    Jeg bruger normalt ikke anti-virus programmer. Den eneste undtagelse er MSE, som jo er gratis og følger med Windows – de nyere versioner.

    Windows NT og senere versioner benytter NTFS som filsystem. Jeg har en fortid med Digitals VAX og VMS, og dette filsystem. Det var/er et meget sikkert filsystem. Det blev så brugt i NTFS. Alle file er beskyttede af “rettigheder” så selv med NT/2000 kunne man være ret sikker på der ikke kom “skidt” som ændrede på systemet uden at man fik en advarsel og kunne forhindre det.

    Derudover skal man bare tænke sig om.

     

    Christian Bugge
    Christian Bugge
    Registreret bruger

      Hej Tommy. Jeg beklager, du ikke har fået svar fra redaktionen i første omgang. 

      Hvis spørgsmålet stadigvæk er aktuel, vil jeg bede dig skrive et nyt indlæg i det relevante forum.


      missetusalem
      Abonnent

        Kære Christian Bugge

        Jeg er bestemt meget interesseret i et svar fra KfA. Spørgsmålet er efter min mening af evig aktualitet. Hvis skurkene bliver så dygtige, at et klik på “afvis” betyder “OK”, er al sikkerhed jo sat ud af kraft. Der må være en forklaring på, at noget sådant ikke foregår. En artikel i KfA, der beskriver de indbyggede forsvarsværker i forbindelse med opdateringer, ville være ønskelig. Emnet er jo slet ikke blevet belyst i alle mine år som abonnent.

        Venlig hilsen

        Tommy Jørgart

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.