funmood

Løst
Dette emne indeholder 9 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af Christian Bugge Christian Bugge 11 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
ama2ren
Medlem

I den sidste uges tid har jeg på min gamle stationære pc, med windows xp og en gammel udgave af ie blevet plaget af denne funmood som sætter min normale startside “google” ud af kraft og som fortæller mig, at der er alverdens ting i vejen med min pc. I første omgang har jeg slettet den via kontrolpanel, tilføj og fjern programmer. Men alligevel dukkede den op. Nu har jeg så ændret min standardbrowser til chrom og ved ikke, om den også dukker op her. Jeg kan ikke umiddelbart se, at jeg har noget som helst program af navnet funmood, men har set at det kan dreje sig om et spywareprogram. Kan jeg gøre mere end at ændre browser?

Christian Bugge
Christian Bugge
Registreret bruger

    Malwarebytes Anti-Malware burde kunne fjerne den uden de store problemer. Du kan finde programmet på Komputer for Alle CD’en under Sikkerhedscenter eller her http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

    Alternativt kan funmoods fjernes manuelt, men det er en lidt mere omstændelig operation. Prøv med Anti-Malware først og vend tilbage, hvis det ikke virker.


    larsjensen
    Abonnent

      Jeg har lagt mærke til, at sådan nogle små irriterende programmer også skal slettes fra registreringsdatabasen. Det plejer at løse problemet.


      ama2ren
      Medlem

        Nu er jeg ved at prøve med anti-malware programmet, som er ved at skanne. Men kig lige på vedhæftede billede. Når jeg trykker på google chrom ikonet på mit skrivebord åbnes følgende skærmbillede, – kig nederst til venstre, hvor der står funmoods – og altså den åbner ikke i google chrom, den skal jeg først klikke på.

        Og det med, at fjerne fra registreringsdatabasen, det aner jeg intet om, hvordan man gør.:)

        Men vær opmærksom på, som jeg tidligere har skrevet. Programmet findes ikke længere på min pc under “programmer”, så jeg føler mig på herrens mark


        ama2ren
        Medlem

          Nu har jeg kørt antimalware skanningen, og der blev fundet rigtig mange funmoodsfiler, som skulle være fjernede – men ak og ve, min googlechrom browser kører stadig funmoods som set på skærmskuddet. Hvad nu????:)


          ama2ren
          Medlem

            Nu har jeg som skrevet tidligere kørt skanningen, og så downloadede jeg igen google chrom – og vupti så var funmoods tilbage, selv om jeg havde downloadet den fra google.com. Det forstår jeg ikke noget af. Men nu har jeg taget en 3. browser i brug, og skanning har derefter ikke vist noget malware.

            Men kan det være rigtigt, at man får malware med ned fra google.com????

             


            larsjensen
            Abonnent

              Jeg har ikke ville downloade funmood, for at finde ud af om de tips & tricks nettet bugner af virker. Jeg vil også være varsom med at downloade et remover-værktøj. Som udgangspunkt ville jeg prøve den manuelle metode, og denne ser umiddelbart mest indbydende ud:


              ama2ren
              Medlem

                 

                Larsjensen: tak for dit svar. Jeg vil gå ind og prøve med de nederste punkter i dit forslag, men vil gerne lige pointere, hvad jeg har gjort:

                 

                1:da jeg fra forum’et her blev advaret mod at bruge min gamle ie-browser, kan ikke huske nummeret, men pcen kører xp, og der er åbenbart ikke længere understøttelse af den gamle browser – valgte jeg at downloade google chrom. Det gjorde jeg også, men blev efter et par dage opmærksom på, at det ikke var google chrom men funmod, der styrede browseren. Browseren lignede ikke helt, den google chrom browser jeg kender fra mine andre pc-ere.

                 

                2. et kig i min programmappe viste da også ganske rigtigt, at jeg havde et program ”funmoods” som jeg ikke har i mine andre pc-ere  – så det fjernede jeg via kontrolpanel-tilføj/fjern programmer

                 

                3. men – ak og ve, min google chrom browser eller hvad det nu var, havde stadigvæk logoet fra funmood og jeg skrev så det første indlæg herinde. Derefter brugte jeg det af Christian Bugge foreslåede antimalware program der så fjernede 18-20 filer med navnet funmoods – og jeg troede at alt var vel

                 

                4: men ak og ve, næste gang  jeg åbnede google chrom – var funmood der igen, og en fornyet antimalware skanning viste også enkelte nye filer med funmood, som blev slettet. Og jeg slettede også google chrom og kører nu firefox, og der har jeg ikke oplevet problemer.

                 

                 

                 

                Så nu er der 2 ting jeg gerne vil vide:

                 

                Er det sandsynligt, at jeg får funmood med, når jeg downloader google chrom fra deres egen hjemmeside???

                 

                Kan jeg finde ud af, om jeg har en eller anden skjult funmood fil liggende i pc-eren, (jeg har kørt søgefunktionen i windows men der var ingen filer med navnet funmood) ?????

                 

                Christian Bugge
                Christian Bugge
                Registreret bruger

                  Jeg vil tro problemet skyldes, at Funmoods stadigvæk er installeret som en udvidelse i Chrome. Den skal væk, så burde problemet være løst.

                  Fjern udvidelse i Google Chrome:
                  1. Åbn Chrome-menuen og klik på Værktøjer -> Udvidelser.
                  2. Fjern alt hvad der lyder til at have noget at gøre med Funmoods ved at trykke på den lille skraldespand til højre.

                  Hvis ikke det hjælper, så prøv at afinstallere Chrome og geninstallere det.


                  ama2ren
                  Medlem

                    Christian Bugge – det med at fjerne udvidelsen hjalp, for nu prøvede jeg igen at hente google chrom – og ganske rigtigt, der var een eller anden udvidelse fra funmood, som jeg “arkiverede lodret” :), og det lader til, at problemet har løst sig. Skulle det imod forventning komme igen, – tja så har du også mig igen.

                    Tak for hjælpen.

                    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.