Gamle sikkerhedskopier

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år siden.
Oprettet af
lejfkomputer
Registreret bruger

Jeg tager månedlige sikkerhedskopier (inkl. systemafbildning) af mine to pc’er, på eksterne harddiske. Efterhånden er det blevet til en række hovedmapper på de eksterne harddiske, og alle hovedmapperne indeholder data fra nogle måneder (se vedhæfte fil).

Mit spørgsmål er, om det er nødvendigt at gemme alle disse gamle mapper. Jeg forestiller mig, at en 2-3 hovedmapper er rigeligt.

 

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej

    Det vedhæftede billede kom ikke med.?

    Hvilket program bruger du – Windows indbyggede? Det ville også være nyttigt at se et skærmskud af de indstillinger, du bruger der, det ville vise om du laver en komplet sikkerhedskopi hver gang. Det kan du nu også finde ud af ved at måle størrelsen af mapperne.

    I alle tilfælde er det ikke særlig meningsfuldt at have mange kopier liggende. Det er kun sjældent nødvendigt at gå mere end et par uger tilbage. Der findes så forskellige strategier til kun at gemme ændrede filer, gemme en fuld kopi en gang om måneden og derefter de ændrede filer. Det er nærmest videnskab, og jeg vil foreslå redaktionen at beskrive de bedste metoder – der igen afhænger af, hvor meget man har på computeren, og hvor hurtigt der kommer nye filer til.


    lejfkomputer
    Registreret bruger

      Warning: strpos(): Empty needle in /home/forge/forum.komputer.dk/public/content/plugins/amazon-s3-and-cloudfront/classes/as3cf-plugin-compatibility.php on line 906

      Hej Henrik

      Undskyld jeg først svarer nu.

      Jeg benytter Windows sikkerhedskopiering (Indstillinger – Sikkerhedskopiering – Gå til Sikkerhedskopiering og gendannelse (Windows 7 – osv.) Her har jeg valgt, at der sikkerhedskopieringen skal inkludere en systembackup (hvad den også gør – har haft den i brug for et par år siden på min bærbare). Det er med denne metode, der lægger sig hovedmappe mappe efter hovedmappe mappe på mit eksterne drev, opdelt i datoorden, og tilsyneladende uden indbyrdes sammenhæng.

      Prøver igen at vedhæfte min fil med billeder af mappesystemet

      Hilsen Lejf

       

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej, og beklager det lidt forsinkede svar.

        Det er fint beskrevet, med et par gode skærmskud. Og ja, de gamle mapper kan du slette uden videre.

        Faktisk kan du også gøre det i Windows’ Kontrolpanel. Der meget praktisk viser, hvor stor hver enkelt mappe er.

        Hvis du skulle have nogen tvivl, kan du lige kigge på mappestørrelserne (højreklik -> Egenskaber). Hvis mapperne er afhængige af hinanden, vil den første mappe være størst (normalt), mens de andre har meget afvekslende størrelser. Her vil jeg forvente, at mappernes størrelse vokser med tiden – et tegn på, at alt er taget med hver gang.

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.