Hackerrisiko i Chrome

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

I har netop udsendt en advarsel om en hackermulighed i Chrome. Mange tak for det; det er en fin service, I har der.

Jeg har et spørgsmål i den forbindelse: Hvordan viser det sig, hvis en hacker har skaffet sig adgang? Min computer er blevet påfaldende langsom, men scanning med Adwcleaner, Malwarebytes og Bitdefender gav ingen melding om virus eller malware.

Hvis min computer evt. er ramt, hvordan kan jeg da fjerne truslen?

Kan man bruge Edge til gmail uden risiko?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Ganske kort: Uden at jeg har alle detaljerne endnu, er en langsom pc ikke et typisk tegn på, at pc’en er blevet hacket. Men massiv brug af netværksforbindelsen er. Du har lavet nogle fornuftige scanninger, så jeg tror du har et generelt problem med ydelsen, ikke ubudne gæster.

    Hvor meget ram har din PC, og har den SSD-drev? Det betyder en del for ydelsen.


    signesfar
    Abonnent

      Tak for svar igen. Det er en imponerende hjælp, man får.

      Jeg tror ikke, det er et hardwareproblem (8 Gb RAM og 77 Gb ledig plads på SSD’en, netværksforbindelse 35/10.). Computerens hastighed har stort set rettet sig nu, og der var max en anden computer på nettet, da den blev langsom.

      Kan nogen have udnyttet min computer?

      Hvordan ville en hackning af Chrome vise sig?

       

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Selv tak – vi gør vores bedste for at svare på alle, men kan komme bagud, når der er travlt…

        Fejlen i Chrome er teknisk set af ret alvorlig karakter, og der er set eksempler på, at der er brugt i praksis. Dog vil det typisk være målrettede hackerangreb, hvor nogen har villet trænge ind på på specifikke computere, fordi de i forvejen havde en formodning om, at den havde noget særlig værdifuldt. Det konkrete sikkerhedshul kræver noget obskur viden om programmering (assembler-sprog, helt konkret), så i praksis er kun de bedste hackere i stand til at udnytte det.

        Der er to typiske måder, en hacker ville angribe en almindelig, privat pc:

        1) At bruge den til at sende store mængder spam. Derfor min kommentar om netværksforbindelsen.

        2) Til at aflytte dine indtastninger, så de kan snuppe kreditkort numre og andre profitable oplysninger.

        Variant (2) mærker man ikke. I alle tilfælde er scanning med BitDefender eller tilsvarende den rigtige måde at sikre, at der ikke er hackere, der har smuglet noget skidt ind i computeren.

        Så når din pc har været langsom, skyldes det noget andet (du har jo scannet). Det kunne være Windows, der forberedte end opdatering, BitDefender, der scannede i baggrunden, eller noget i den retning. Sker det igen, kan du aktivere Jobliste med Ctrl+Shift+Esc for at se, hvad der sluger computerens kræfter:

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.