Installation af COMODO Firewall

Løst
Dette emne indeholder 13 svar, har 6 stemmer og blev senest opdateret af  abchris 13 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
klitquizz
Medlem

Jeg er ny abonnent og har mit første spørgsmål her: Jeg har fulgt jeres anbefaling og installeret Comodo Firewall på min computer Windows 7 64 bit. Men er i tvivl om jeg har gjort det korrekt: Under installation bliver man bedt om at vælge blandt 3 forskellige “Security levels” 1. Firewall only 2. Firewall with Optimum Protective Defence 3. Firewall with Maximum Protective Defence. Jeg har valgt nr. 3. Er det korrekt? Jeg er blevet bombarderet med pop-op vinduer. Det ene siger: New private network detected og man skal udfylde 2 “Steps”. Desuden flere røde Firewall Alerts. Hvad skal jeg gøre ved disse? Desuden har jeg fået Comodo Defense+ spyware installeret. Men har i forvejen AVG Anti Virus Free som jeg gerne vil beholde. Hvad gør jeg? Håber meget på svar. Er totalt forvirret. vh    


abchris
Medlem

    Du har nok sagt ja til for meget. Jeg har også skiftet til Comodo Firewall, fordi Zone Alarm var begyndt at sende mig popups hele tiden. Når du har AVG har du ikke brug for anden antivirus. Jeg ville afinstallere hele Comodo igen og derefter geninstallere og dennegang kun sige ja til ‘Firewall only’

    hilsen


    klitquizz
    Medlem

      jeg har fulgt det givne råd og geninstalleret COMODO og valgt “Firewall only”. Det ser ud til at være korrekt installeret, men der popper fortsat et vindue op med overskrift (på grøn baggrund): New private network detected! The firewall has detected a new private network that your pc is about to join. You may either close this window or follow the steps shown in this window: Step 1: Give a name to this network. Step 2: Decide if you want to trust the other PCs in this network. Hvad betyder denne advarsel? Der står at man enten kan lukke dette vindue eller følge anvisningerne. Er der nogen som kan give mig en forklaring og fortælle mig hvad jeg skal stille op?

       


      knudbc
      Abonnent

        Efter KfA’s stortest af firewalls og rosende omtale af COMODO havde jeg ogå besluttet mig for at udskifte Windows egen firewall (Windows Vista 64 bit) med COMODO, men ovenstående indlæg får mig til at trække følehornene til mig. Der er tilsyneladende stor forskel på det som bladet beskriver om brugervenlighed for firewall’en og det, som du har oplevet. 


        klitquizz
        Medlem

          Jeg har ikke afinstalleret COMODO firewall.( Jeg har Windows 7 Home 64 bit). Jeg tror den er udmærket og virker som den skal (Det siger mit kontrolpanel).

          Men da jeg ikke har den store PC-eksamen (pensionist) er jeg lidt usikker over de vinduer, som popper op. (Det vindue jeg har beskrevet er også poppet op igen mens jeg skriver dette indlæg!) Jeg havde nok forventet at en af eksperterne fra Komputer for alle havde beroliget mig, da det er et emne, som er aktuelt i det seneste nummer af bladet, og derfor må forventes at have interesse for flere af FORUMs læsere. Men det kan da nås endnu:)


          knudbc
          Abonnent

            Jeg ved ikke om man kan få kontakt til ekspertpanelet via disse forums eller om man skal henvende sig direkte med et spørgsmål. Måske én eller anden garvet abonnent kan hjælpe med at afklare dette?

            På min gamle pc brugte jeg i flere år ZoneAlarms firewall, som var ganske effektiv, men efterhånden kom der hele tiden pop-up vinduer, som man skulle tage stilling til, og det blev ret irriterende, synes jeg.

             

            Lad mig kommentere lidt på det:

            Når man installerer en stærk firewall, skal man være indstillet på at svare på forskellige spørgsmål undervejs, blandt andet at tage stilling til de netværk, man kobler sig på, og hvilke programmer, der skal have lov til at bruge internettet. Brugervenlighed i den forbindelse er primært, at spørgsmålet og svarmulighederne er godt forklaret, ikke at programmet selv tager stilling til alt automatisk. Men naturligvis også, at der ikke bliver stillet alt for mange af den slags spørgsmål.

            Umiddelbart efter installation af Comodo vil der være forholdsvis mange spørgsmål at tage stilling til, idet firewallen skal lære computerens programmer at kende. Men medmindre der ofte bliver installeret nye programmer på computeren, vil strømmen af spørgsmål hurtigt stilne af.

            Så er spørgsmålet også, om der er behov for at installere en firewall. For computere, der permanent står i et netværk med en router, er det normalt ikke nødvendigt, da routerens indbyggede firewall yder den nødvendige beskyttelse.

            Computere, der flyttes rundt til forskellige netværk, bør derimod sikres med en god firewall. Windows’ indbyggede vil jeg af forskellige grunde ikke forlade mig på.


            knudbc
            Abonnent

              Ud fra HRC’s kommentarer ovenfor skulle jeg åbenbart ikke have behov for at installere Comodo-firewallen, idet min stationære pc er koblet til en router permanent. Er det korrekt opfattet?

              Iøvrigt har jeg jo fortsat Windows egen firewall installeret (Vista 64 bit).

              Venlig hilsen

              Knud 


              klitquizz
              Medlem

                Det er fint, at HRC kommer på banen for at hjælpe lidt med COMODO, som du så varmt har anbefalet i seneste nr. af bladet. Desværre er jeg ikke blevet meget klogere (formentlig pga manglende forudsætninger). Jeg havde håbet på, at du havde kommenteret lidt mere konkret på den af mig beskrevne advarsel (som nu fast popper op på min skærm 2 gange når jeg åbner min computer). Hvad er det for et network (2 networks) og hvad er det for “andre PCs” der er nævnt? Jeg har kun den samme PC  og én bredbåndsforbindelse.


                knudbc
                Abonnent

                  Hej jammerbugten

                  Jeg håber at HRC følger med i denne tråd og vil kunne gi’ dig et kvalificeret bud på, hvad du skal gøre for at slippe for de pop-ups.

                  Hilsen

                  knudbc


                  Steven
                  Medlem

                    Jeg har installeret Comodo (Firewall only) for et par uger siden, med dertil hørende indledende spørgsmål, og har endnu ikke oplevet pop-ups eller andet.


                    klitquizz
                    Medlem

                      hej Steven

                      Det lyder da fint for dig, at du har installeret Comodo Firewall (Firewall only) uden at opleve pop-ups. Men det giver mig desværre ikke megen hjælp med mit konkrete spørgsmål, som Komputer for Alle’s ekspert undlader at kommentere, men kommer med generelle bemærkninger som desværre ikke gør mig spor klogere. Det undrer mig, at HRC ovenpå de varme anbefalinger i bladet nu stiller spørgsmål ved, om det overhovedet er nødvendigt at installere firewall. Mystikken breder sig – i hvert fald for mit vedkommende.:)

                      Jeg var med vilje ikke specifik i mine første kommentarer, for jeg havde en anden sikkerhedspakke installeret, ikke Comodo. Det er jeg så vendt tilbage til nu, for det er mit standardprogram. Da jeg rejser meget, vil jeg ikke være uden en stærk firewall, og det skal ikke være Windows’ standard.

                      For stationære computere bag en firewall er sagen en anden: Der behøver man ikke tage det ekstra stykke arbejde med en detaljeret, superstærk firewall. Det mener jeg også, vi skrev i den store test af firewalls, men pladsen til den slags noter var yderst begrænset.

                      Det er ikke helt let at give en præcis anbefaling, også fordi vi ikke vil stå i den situation, at vi har anbefalet for ringe sikkerhed. Men som tommelfingerregel er en ekstra firewall kun nødvendig, når man bevæger sig udenfor husets trygge mure – og især router. Bruger man risikable programmer, er man nok selv klar over, at der er behov for ekstra sikkerhed. Det er en speciel situation som ikke gælder for 99,9 % af computerbrugerne.

                      Lad mig slå fast: Comodo Defense+ er ikke noget spionprogram! Men det er meget dybt inde i systemet, og derfor kan andre sikkerhedsprogrammer godt forveksle det med et, hvis det ikke er direkte opmærksom på Comodo.

                      Pop-up slipper man ikke for i en stærk firewall, for der findes masser af lovlige og ufarlige programmer, der ikke kendes i forvejen, og der skal man manuelt give besked om, at de er en del af det legitime arbejde på computeren. Jeg vil dog ikke sætte Defense+ helt op til det maksimale niveau, medmindre jeg direkte arbejder med farlige sager. Efter de første pop-ups bliver de færre – og de fleste kommer i øvrigt fra Defense+, ikke fra den egentlige firewall.

                      Var der andre ting her, der fortjente en kommentar?


                      Christian
                      Medlem

                        Hej Jammerbugten. Det du spørger om set med mine øjne er, hvad skal du stile op med det grønne vindue. Det den vil vide der er om dit net har et navn som du kun vil benytte, det andet er om du vil stole på de andre pc’er der forbundet i netteværket, den vælger jeg, og det kan du roligt gør hjemme hos dig selv.

                        Pop op vinduer vil komme og der vil også komme nogen du ikke forstår, det gør der for mig, du fjerner fluebenet i de pop op du ikke forstår med det samme så kommer de igen sener  og vil vide hvad du nu har tænkt dig,her klikker du så deny,når den dukker op igen har der måske i mellemtiden været noget der ikke virkede så trykker du allow, når du så er sikker laver du fluebenet og den spørger dig kun igen når der er sket noget nyt med det pågældende software.

                        Ud over min beskrivelse er alt hvad HRC skriver ok, det virker fint.

                        Men er i sikre på der firewall i jeres router  og er den sat til, nogen skal man selv aktivere. altså en god firewall er altid godt. vh   

                        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.