Kan jeg bruge både MSE, Comodo Firewall og MalwareBytes på én gang?

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
DannyNH
Medlem

Efter jeg læste firewall-testen i nr. 1 2011, besluttede jeg mig for at fornye og opdatere min PCs sikkerhedsprogrammer. Jeg har hidtil kun kørt med den gratis version af AVG 9.0. Jeg besluttede mig dog for et stykke tid siden at hente Microsoft Security Essentials, men jeg har udskudt det indtil nu.

Jeg er lidt i tvivl, om jeg kan bruge både MSE, Comodo Firewall og MalwareBytes på én gang, da MSE også indeholder malwarebeskyttelse. Er MSEs malwarebeskyttelse god nok, eller vil det være en god idé at installere MalwareBytes også? Og vil de alle tre køre på samme tid uden problemer? Og så vi jeg også gerne have at vide, om et separat anti-spyware program vil være nødvendigt, eller om MSEs anti-spyware er god nok.

Mange tak på forhånd.

Danny N Hansen

Kort og godt: Ja, du kan med fordel bruge alle tre programmer.

Det er faktisk, hvad jeg selv gør, og der er ingen problemer. Jeg har også skrevet artiklerne om de tre produkter, så jeg kender dem ret godt.

Og til spørgsmålet om MSE er nok til at tage sig af kriminelle programmer: Nej. Specielt de falske sikkerhedsprogrammer, der bruger løgn og trusler til at få dig til at betale for dem, er Malwarebytes bedre til at tage sig effektivt af.

Du kan næppe sikre din computer bedre end ved at bruge netop disse programmer.

Det var lige det spørgsmål, jeg overvejede i dag, da jeg installerede Malwarebytes. Jeg var også lidt i tvivl om jeg kunne have alle 3 programmer installeret. Hvor er klikket til “Marker som bedste svar“?
Med venlig hilsen
Jette Nielsen

Glimrende at svaret kan bruges 🙂

Markér som bedste svar skal vise sig som en stor knap nederst til højre i svaret? Hvis det ikke viser sig hos dig (jeg har knappen), vil jeg meget gerne have et skærmskud af det, så jeg kan sende det til udviklerne og få problemet løst.


klitquizz
Medlem

    Efter at have læst HRCs anbefaling har jeg afinstalleret min AVG og downloaded MSE og Malwarebytes (Comodo Firewall havde jeg i forvejen). Jeg skulle nu have en god sikkerhed på min PC. Men jeg er blevet i tvivl vedrørende Malwarebytes: når jeg tjekker min sikkerhed i Kontrolpanel er den ikke angivet. Kun MSE er angivet som mit spywareprogram. Kan jeg være sikker på, at alt er OK? Kører programmet automatisk scanninger, eller skal jeg selv bede programmet om at foretage scanning? i forbindelse med download af Malwarebytes kom jeg i farten til også at downloade et program som hedder Total PC Care. Det er åbenbart et program til at rydde op og optimere PC, men det lader ikke til at gøre ret meget hvis man ikke anmoder om en betalingsudgave. Er det et godt program? Findes der lignende programmer som er både gode og gratis? Mine spørgsmål afslører formentlig min store uvidenhed, men jeg håber på hjælp, så jeg kan blive lidt klogere.

    vh jammerbugten

    Hej Jammerbugt 🙂

    Anti-Malware skal ikke optræde i Windows’ Sikkerhedscenter eller Kontrolpanel, det er helt normalt.

    Den gratis udgave skanner ikke automatisk, det er en væsentlig skel i forhold til betalingsudgaven. Da der ikke er tale om virus – dvs. aktivt smittende programmer – er det ikke et problem i sig selv, man skal bare skanne en gang imellem. F.eks. en gang om måneden, og derudover hvis man har mistanke om at man er kommet til at installere et kriminelt program.

    Total PC Care er i sammenhængen ikke vigtigt. Der findes andre programmer til oprydning – f.eks. CCleaner og FCleaner – jeg ser ingen grund til at bruge penge på det. Det er naturligvis med for at give ekstra indtægter til firmaet bag Anti-Malware, men du kan roligt slette det og spare besværet.


    oldermanden
    Abonnent

      Jeg har et lidt lignende spørgsmål, så jeg regner med at det er ok at stille det her?(i modsat fald fortæl mig det gerne, jeg er ny her:-)):

      Jeg har på Jeres anbefaling (Nr. 1-2011) installeret COMODO firewall, og det fungerer bare! får ofte nyttige beskeder nede i højre hjørne, alt ok. Men: når jeg åbner min Avast Antivirus (den komplette betalingsudgave) får jeg at vide at min computer er ubeskyttet og at min antivirus er slået fra/stoppet(se dumps). Jeg prøver at klikke på knappen “Fix it” men der sker ikke noget. Men sikkerhedscentret melder at alt er ok!(se dump).Skal det mon tolkes sådan at COMODO udover firewall’en også indeholder et antivirus program – som så stopper det antivirusprogram man måtte have i forvejen? – hvad er det klogeste at gøre her? 

      vh

      Oldermanden

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.