Krypteret afpresning og Dropbox

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 8 år, 1 måned siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Efter at have læst den udmærkede artikel i KfA 5-2016 om nye trusler, vil jeg godt vide, hvad der sker med ens dropbox backup, hvis man bliver udsat for krypteret afpresning. Jeg anvender Dropbox til de filer, jeg arbejder meget med eller har brug for andre steder. Hvis jeg ændrer en fil, bliver denne omgående ændret i dropbox også. Man ser det ved et grønt flueben ved den mappe, hvor filen befinder sig.

Men hvad nu, hvis jeg bliver udsat for den slags angreb, hvor alle mine filer bliver kryprerede med afpresning som formål? Hvis Dropbox virker efter hensigten skulle man forvente, at filerne i Dropbox også omgående bliver krypterede. Eller har man tænkt på den slags situationer?

Tao
Tao
Supporter

    Hej,

    Virkelig godt spørgsmål – heldigvis er der hos Dropbox mulighed for at gendanne en tidligere version af dine filer. Du kan læse det fulde svar på Dropbox’ hjemmeside: https://www.dropbox.com/da_DK/help/8408

    Til dem der bruger OneDrive som online lager, findes der også her en lignende løsning.


    jann1
    Abonnent

      Tak for svar og for link. Det lader til at være en god gardering mod randomware at have en backup hos fx Dropbox. Også for dokumenter, man arbejder med og ændrer tit.

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.