Microsoft Security Essentials & Microsoft Firewall

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 13 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
Erik Berg Rasmussen
Medlem

Det er bemærkelsesværdigt at I i nummer 1-2011 på side 5 bringer en notits om Microsoft Security Essential store popularitet og I så på side 37 giver Microsofts Firewall dumpekarakterer. Ikke at I på nogen måde kan bebrejdes, men det er min opfattelse at Microsoft med sådant et vitalt sikkerhedsområde burde have været en klar vinder. Det må I gerne lade Microsoft vide. Det har sikkert større effekt, at en anke kommer fra Jer og ikke fra en ikke særlig betydningsfuld person som mig.

Jeg har nylig for en af mine “kunder” måttet fjerne et af disse programmer som fortæller, at der på PC’en er flere trusler og hvis man sender 30,00$ så vil PC’en bliver renset. Programmet burde være fundet at Windows Firewall.

Ud fra Jeres test har jeg nu på en af mine egne PC’ere fjernet Microsoft Firewall og installeret Comodo Firewall. Hvis denne viser sig at være ok, kommer den også på de øvrige PC’ere jeg har ansvaret for.

 

Med venlig hilsen
Erik Berg Rasmussen
IT koordinator
Ældre Sagen – Østerbro lokalbestyrelse

 

 

Hej Erik

Bestemt værd at lægge mærke til – og reagere på, som du har gjort. Jeg er ikke i tvivl om at MS har læst vores blad og er blevet i dårligt humør (velfortjent). Der er dog også nogle konkurrencemæssige hensyn at tage, jfr. EU-dommen angående frit valg af browser. Monopolmisbrug er noget, domstolene ser alvorligt på.

Vi har også taget konsekvensen af sejren til Comodo og lægger den i vores Sikkerhedscenter snarest. Dog skal vi lige have forfattet en fuld artikel til den, det er godt undervejs.

Angående falske sikkerhedsprogrammer som du har været ude for, kan jeg anbefale Malwarebytes’ Anti-Malware, der er specielt effektivt mod den slags ‘mafia-programmer’. Det ligger også på vores CD, er gratis – og på dansk 🙂

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.