Min Komputer betragter ikke mig som ejer

Ikke løst
Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  missetusalem 9 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
missetusalem
Abonnent

 

Min bærbare kan ikke fungere uden forbindelse til internettet

Følgende fejlmeddelelse fik jeg efter at have forsøgt at bruge min bærbare Windows 8 maskine udendørs med et kamera, der skulle inspicere mit underjordiske tag-afløb:

“Your machine is offline please try to sign in with the last password used on this PC”

Jeg genskabte den normale tilstand indendørs, men maskinen kom ikke på nettet. Den forlangte hele tiden med sætningen ovenfor et andet password, som tydeligvis var et ældre af slagsen. Som om der ikke er nok kodeord at huske på. Jeg forsøgte alle de normale password fra mit ordforråd de næste timer, men ingen af dem gjorde fyldest. Meningen er tydeligvis, at man skal være på nettet for at køre Windows 8. Det bider sig selv i halen. Microsoft passordet er ikke brugbart, når du ikke er på nettet. Og på nettet kommer du ikke, da du ikke kan betjene din maskine uden at være det. Selve konceptet er da fuldstændig latterligt. Skal det kaldes sikkerhed? Benspænd er en bedre betegnelse.

Timer senere prøvede jeg tænd og sluk på routeren og så accepterede min bærbare at virke igen. Men herefter tør jeg ikke tage den uden for huset, hvor den altså også er ubrugelig.

Det er tydeligvis Microsofts opfattelse, at vi PC-ejere ikke skal have fuld råderet over vore maskiner. Men jeg vil ikke være en Microsoft-undersåt. Jeg vil have fuld kontrol. Køre uden net-forbindelse, og hvis det passer mig uden password. Hvordan får jeg det gennemført?

Skulle det vise sig ikke at være muligt, bedes indsigtsfulde komputer-specialister såsom Komputer for Alles medarbejdere gøre forestillinger overfor Microsoft med henblik på at sikre bedre programmering således, at vore dyrt betalte maskiner står til vor rådighed. Der er efterhånden så mange eksempler på, at bureakratiske benspænd fortrinsvis gør livet surt for PC-ejerne frem for at forhindre andre i at udføre kriminelle aktiviteter på vore maskiner. Disse foregår jo alligevel ubesværet, da de kriminelle er meget dygtigere end os andre.

Lad os i første omgang se bort fra, hvordan det kunne gøres bedre og fokusere på følgende spørgsmål: Hvordan gør jeg i den konkrete situation?

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.