mobilt bredbånd via usb modem

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 11 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
irk
Medlem

Allerførst tak for et rigtig godt blad, som jeg har abonneret på i tæt ved 20 år.

Jeg har netop – og med stor interesse – læst jeres udmærkede artikel “Hvor sikker er din PC”, men sidder tilbage med et tillægsspørgsmål. Nemlig sikkerheden ved brug af mobilt bredbånd via USB modem. Udbyderen er Telmore.

Jeg har i årevis benyttet mobilt bredbånd på min bærbare PC, som jeg stort set kun benytter til Netbank og til internethandel (benytter smartphone eller tabletPC til resten) og har stolet på, at sikkerheden var i orden. Jeres artikel har imidlertid foranlediget en genlæsning af Telmores “Tillægsvilkår for Mobilt Bredbånd”, hvoraf fremgår, at “Trafikken på internetadgangen er ikke krypteret”.

Jeg er altid opmærksom på “https” og “hængelås”, ligesom jeg kun handler online, når virksomheden er certificeret, godkendt af e-handelsfonden el. tilsvarende.

Er det forsvarligt, det jeg gør?

Med venlig hilsen Irene

Hej Irene

Først undskyld for ikke at have fulgt op på dette udmærkede spørgsmål noget tidligere. Og så til svaret:

Lad mig starte med det beroligende: Hvad du gør er absolut forsvarligt. Med https:// og certifikater er din kommunikation med handelsstederne krypteret og certificeret af relevante autoriteter. Du får ingen problemer der.

Så til det komplicerede: Det er ikke korrekt, at trafikken ikke er krypteret, men krypteringsmetoderne er til en vis grad knækket. Det gør det dog ikke direkte nemt for hackere, der skal investere i ganske specielt udstyr for at aflytte mobilforbindelsen. Det er ikke som på WiFi-netværk, hvor et almindeligt trådløst netkort er nok til at følge trafikken. Desuden bruger teleselskaberne som standard to IP-adresser, så du har forskellige offentlig og privat adresse, det bremser også eventuelle hackere.

Mobile netværk bør være sat til ‘Offentlige’ i Windows, og hvis du vil være ekstra sikker, kan du installere en anden firewall end Windows’ indbyggede.

Da du kun bruger bredbåndsmodem til trafik, der er https-krypteret, er du langt, langt udenfor risiko.

Telmores passus i forretningsbetingelserne er unødvendigt alarmerende: Den mobile trafik som sådan er krypteret og ganske svær at bryde ind i. Hos deres basestation bliver trafikken dekrypteret og sendes videre på almindelig vis.


irk
Medlem

    Tusind tak.

    Dit svar beroliger mig meget.

    M.v.h. Irene

     

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.