MSE antivirus er blevet væk

Løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 6 stemmer og blev senest opdateret af  mirob9 13 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
Freddy R.Pedersen
Medlem

Jeg installerede Microsoft Security Essentials d.5.7.2010, som har virket udmærket. Men for et par dage siden, kom der en besked, som jeg ikke husker ordlyden af, men jeg har svaret på noget, som har sat antivirus programmet ud af funktion, og slettet genvejene, både på “skrivebordet”, “alle programmer”, “tilføj og fjern prog”. og i bundlinien, og nu igår fik jeg besked om, at min PC er i fare, så jeg prøvede at geninstallere MSE, men fik beskeden, at MSE er install., men jeg kan ikke finde frem til hvor den er, så jeg kan f.eks. ikke slette den, og geninstall. MSE. Så jeg er låst fast, så hvordan får jeg løst problemet              Bruger “Windows XP” som jeg sørger for er opdateret, hen af vejen.   Kan jeg være “hacket” med en falsk besked som udgav sig for at være fra MSE`s antivirus ? Min PC virker ellers som den skal (endnu)   

Jeg har ikke fået noget svar,  Hvorfor kan jeg ikke få mit MSE antivirus iorden ifølge ovenstående ?  Kan der være fare ved at bruge PC`en med sikkerhedsadvarselen ?   


mirob9
Abonnent

    Hvilket styresystem har du? 🙂


    leifg
    Medlem

      Jeg har været ude for noget tilsvarende. En systemgendannelse rettede op på det.


      finnhollund
      Abonnent

        Jeg har kørt MSE både på Vista – helt uden problemer – og på XP, hvor resultatet var fuldstændig som Freddy R. Pedersen beskriver det. For godt en uges tid siden kom der en opdatering, som var en upgradering, hvad jeg svarede ja til. Og under installationen kom der pludselig en meddelelse om, at den ikke kunne installere MSE, fordi den ikke kunne finde en eller anden fil, en fejl nr. ca. 0x0008717 eller noget i den retning. Og som beskrevet kom den igen og igen og fortalte, at MSE allerede var installeret, hvis jeg forsøgte at geninstallere, og at der manglede en fil, hvis jeg forsøgte at opgradere, samtidig med at næsten alle genveje var slettet. Den eneste tilbageværende virkede ikke.

        Jeg har forsøgt med en systemgendannelse, men det hjalp ikke, hvorefter jeg fortrød gendannelsen, gik ind – for en halv time siden – på:

        http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=da-dk

        downloadede mseinstall.exe endnu en gang, og kørte den uden problemer! Så nu er MSE i fuld gang med en førstegangsscanning på min anden PC.

        Forstå det hvo der kan. Måske en paraplyeffekt, nu hvor jeg havde besluttet mig for at gå ind på Komputer.dk, for at få hjælp.

        Men sammenlagt har jeg nok prøvet en 7-8 gange at installere. Det største problem var nok at finde geninstallationen. Til sidst dukkede den op i FCleaner.

        Så hold ud, og prøv evt med noget systemgendannelse undervejs! Pøj, pøj!

         

        Jeg har foretaget “Systemgendannelse” tilbage fra d.24.1.2011 =Software Distribution Service 3.0.   Så mine “ikoner ” kom igen, og i sikkerhedscentret er virusbeskyttelsen igen OK som tidligere. 

        Ved klik på skrivebords ikonet, får jeg beskeden: An error has occured in the program. Try to open it again. If this problem contihes, you`ll need to reinstall Microsoft Security Essentials from the Microsoft Download.   Error code: 0x80070715

        I “tilføj og fjern prog.” får jeg denne meddelse:  The Microsoft Security Essentials Installation Wizard can`t find files that are necessary to complete the installation. To install this program, please download the installation again from the Microsoft Security Essentials web site,

        Hvorfor kan jeg ikke slette gl. MSE, så jeg evt. kan genindstallere ny  MSE virusbeskyttelse, som ikke kommer med disse beskeder ?

        Tak til liifg og Folin, for jeres svar.

        jan larsen
        jan larsen
        Supporter

          Hvis ikke du kan fjerne MSE via den indbyggede ‘fjern programmer’ vil jeg anbefale at forsøge med et mere dybtgående afinstalleringsprogram som f.eks. RevoUninstaller – kan hentes her: http://download.cnet.com/Revo-Uninstaller/3000-2096_4-10687648.html.

          Prøv at følge denne ‘plan’:

          Download og gem en frisk version af MSE

          Luk for internetforbindelsen og fjern det gamle MSE med Revo

          Genstart pc (vigtigt) og installer det nye MSE

          Luk igen op for internettet og updater MSE 

           

          Hej jan larsen    Jeg har prøvet at hente “Revo-” som er noget besværlig, (er også på engelsk) men først skulle jeg scanne med “Uniblue” som jeg skulle, der blev registreret 178 fejl, som (måske ?) blev løst ved at købe “RegistryBooster 2011” og “System Tweaker 2011” for 29,69 euro, som ikke gav nogen forandring (er måske spildt ?)

          Derefter er Microsoft Security Essentials forsvundet i “tilføj og fjern prog.” men antivirus er OK i sikkerhedscenteret.

          Jeg kan ikke download en frisk MSE, som du foreslår (der lyder et “kling”)  derfor er jeg ikke kommet videre.  Er nu ved at opgive problemet !

          Mvh Freddy

          jan larsen
          jan larsen
          Supporter

            Hej Freddy – øv hvor er jeg ked af at du er blevet ‘offer’ for et snart reklametrick!!! På den side hvor du har hentet Revo un…. står der rigtigt nok med et stort rødt advarselskilt at du skal hente og køre dette program først, men hvis man kigger godt efter står der ‘ad’ lige ovenover og det altså bare en smart annoce for et andet program som du er blevet lokket til at installere og købe.

            Det beklager jeg dybt – at jeg ikke havde advaret dig, men det er desværre en meget brugt taktik til at få folk til at prøve og købe produkter de ikke har brug for. Det havde overhovedet ikke været nødvendigt at køre de andre programmer først – du kunne sagtens have nøjedes med Revo….

            Men alligevel ser det jo ud til at noget er lykkedes – hvis det er som du siger at sikkerhedscenteret siger at antivirus er ok – har du så også ‘det lille grønne hus’ med et hvidt hak nederst til højre på processlinien – hvis du har det må alt antages at være i orden..

            Hej Jan Larsen – Jeg har ikke det “lille grønne hus” markeret på processlinien,  og MSE antivirus er ikke at finde i “tilføj og fjern programmer”

            Ved “klik” på skrivebordets ikon, får jeg en fejl besked, som tidligere beskrevet.  Så jeg kan heller ikke se om MSE er iorden den vej.

            Det må være en ondsindet opdatering, som andre også er plaget af ? 

            Kan jeg gå ind og fortryde mit køb på “Uniblue RegistryBooster” med held ?  Uniblue reklamere med, at der er 30 dages returret.

            Mvh Freddy

            jan larsen
            jan larsen
            Supporter

              Jeg ved ikke hvor nemt det er at få sine penge igen fra de forskellige producenter, men det er da absolut et forsøg værd..

              Ellers er det ved at være en rigtig pudsig sag det her – MSE er normalt at finde via ’startknappen’ – ‘alle programmer’ . Prøv at lede efter den der og se om den kan åbnes

              Hej Jan Larsen – MSE er at finde i “alle programmer” men får samme besked som ved “klik” på ikonet på skrivebordet.

              Jeg har talt med “Microsoft Support” som også syntes det er en pudsig sag, som de ikke har nogen løsning på, men vil arbejde med sagen. Som eneste løsning var, at jeg skulle slette ikonet på skrivebordet, ellers skal jeg geninstallere Windows XP forfra.

              Men vil anbefale at jeg bare kører videre, da MSE ser ud til at være OK

              Da jeg kan se at virusbeskyttelsen er OK i sikkerhedscentret og ved scanning af PC`en med “McAfee  security Scan Plus”  får jeg besked at  “Microsoft Security Essentials” er opdateret og fungere korrekt.

              Så hermed syntes jeg vi slutter sagen, indtil videre.   Mvh Freddy


              bhc0069
              Registreret bruger

                Hej, hvis du vil teste at MSE virker kan du prøve at downloade en testfil som hedder Eicar. Det er ikke en virus – men en fil alle antivirusfirmaer har besluttet deres produkt skal betragte som virus. Du kan bl.a. finde finde nogle forskellige filer her: http://www.pandasecurity.com/spain/homeusers/security-info/protected/eicar-test/  MSE skal så fare op og advare dig om der er “virus” på spil.

                Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.