mystisk spam type

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
olevolsing
Abonnent

jeg bliver ved med at få en spam som ikke hører hjemme i email program men dukker op i tide og utide på min skærm.

Den giver sig ud for at være fra TDC(erhverv) i form af et enkelt spørge skema hvor meget man er tilfreds med TDC og man kan så få en gratis Samsung smarttelefon.

Addressen på den er https://eu.visitorbadge.xyz/a298000dd38bce1aee0010b575602ef6/index.html?ip=82.180.24.74&siteid=YjY0OTM0NzYzOTc2OTc0NDY1IzE1ODExNjc0NTZANTMxMUBfNDE4OGE4MjJjYTNiMWM0ZWRlNWE2N2VmZDM0MjFhYTk&trackid=202002081311039 .

Ved nogen hvad det er?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Tjaeh, det er phishing, hvor de giver sig ud for at være et kendt firma. De vil have dig til at betale ‘forsendelse’ for en dyr telefon, som bestemt ikke kommer frem.

    Det interessante er, hvad der får den side til at dukke op. Det er sandsynligvis noget i browseren – en udvidelse, tænker jeg – som du er kommet til at installere ved en fejl på et tidspunkt. Prøv at slå alle de udvidelser fra, du ikke ubetinget stoler på,, og se om det får problemet til at forsvinde. Så kan du slå udvidelser til igen, indtil “TDC-undersøgelsen” vender tilbage. Og så eksistenseliminere den skyldige.


    olevolsing
    Abonnent

      Det er lige precist det interessante hvad der for den til at dukke op.Jeg har ikke installeret nogen browser udvidelser da det er en frisk ny windows installering.

      Er der ikke noget spor at gå efter i den adresse jeg vedlæggede?

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Mon det er notifikationer i browseren? De kan slås fra.

        Vedlæg meget gerne et skærmskud af, hvordan det ser ud. Det gør det nemmere for mig at se, hvad det er.

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.