når udbyders sikkerhed svigter

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
meb1989
Medlem

Jeg er medlem af en forening, som har en hjemmeside på nettet, hvilken er beskyttet af et password til medlemmerne. Nu er hjemmesidens oplysninger lagt ud på Google, således enhver kan se filerne. Udbyderen har oplyst, at filerne til password beskyttelse er væk og muligvis er sket i forbindelse med en opdatering. Der er straks taget foranstaltninger til at genoprette og slette fra Google, men i min iphones browser “safari” kan det stadig ses, her i blandt min private e-mailadresse. Det er jeg ikke glad for og de første “tiggerbreve” fra Elfenbenskysten – skrevet på rent dansk! – er havnet i postkassen, som iøvrigt er beskyttet af spamfigther, så postkassen har været herligt beskyttet imod spam. Jeg er dybt bekymret for evt. mere spam og hackerindgreb – bl.a vist på tv hvor nemt det er – og følgerne heraf. Bristen ligger hos udbyderen, så det er meget utrygt, at sikkerheden kan smutte der også. 

Google har fjernet filernes indhold, men overskriften i browser-søgningen kan stadig ses og man har oplyst, at disse også forsvinder ved næste Google opdatering. Men hvad så med browseren Safari, har de også et “link” til Google og forsvinder det også derfra? og hvad med evt. andre browsere?

 

mvh

Misse

Der er en del forskellige aspekter her, lad mig tage det lidt ad gangen:

1) Spam er næsten uundgåeligt – men sjældent direkte skadeligt. At din email adresse er sluppet ud i verden skabet ikke en egentlig sikkerhedsrisiko. Et godt spamfilter og nogle tryk på Delete-tasten holder det problem under kontrol. 

2) At du kan se indholdet i Safari på iPhone kan skyldes, at du er permanent logget ind der – har du undersøgt den mulighed? Denne side har en vejledning til, hvordan du sletter cookier, så det permanente login bliver fjernet:

http://www.wikihow.com/Clear-Your-Browser's-Cache#Safari_for_iOS.2C_iPhone_and_iPad

3) Alternativt kan det ligge i browsens cache, som du kan rydde ved at rydde browserens historie – det vises også i den vejledning.

4) Google opdaterer løbende sine søgeresultater, men der kan godt gå en uges tid mellem hver opdatering. 

5) Opdateringer er væsentlige, da de fjerner sikkerhedshuller. Uanset at noget gik galt her, er det vigtigt at blive ved med at opdatere serveren.

6) Sidst men ikke mindst: Der er forhåbentlig en god, stærk adgangskode på nu?Mindst 12 tegn, gerne med lidt tal og specialtegn.

Det er det centrale, der er at sige uden at have fat i detaljerne om den konkrete hjemmeside og de systemer, den kører på.

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.